Her kommer TIFF 2025

Her kommer mørkets opplevelser. Her kommer Tromsø internasjonale filmfestival for 35. gang. Og som alltid er UiT en aktiv samarbeidspartner.  

Engasjert publikum i kino-sal.
Engasjert publikum under fjorårets filmfestival i Tromsø. Foto: TIFF
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 08.01.25 14:59 Oppdatert: 08.01.25 16:21
Kunst og kultur Om UiT

For UiT-ansatte starter årets filmfestival med Hard Truths som ansattevisning på fem visningssteder torsdag 9. januar, mens Babygirl vises som studentvisning 14. januar på Driv i Tromsø sentrum.

TIFF tilbyr i tillegg flere fine tilbud og rabattordninger for filmfrelste studenter, som rimelige enkeltbilletter og klippekort til en ekstra god pris.

Festivalsjef Lisa Hoen vil by på vafler og dele sine filmtips fra festivalprogrammet på Lysgården i MH-bygget i slutten av uke to, og det vil være TIFF-stands ved Teorifagskantina 9., 10. og 13. januar.

Selve festivaldatoene er 13. til 19. januar og hele programmet ligger på tiff.no.

Bidrag og deltakelse fra Kabelvåg

UiT Filmkunstskolen i Kabelvåg deltar som tidligere på ulike måter under filmfestivaluka. To studenter har for eksempel med filmer under Kortfilmprogram 2 og Kortfilmprogram 4:

Onsdag 15. januar åpner filmkunstskolen utstillingen: Helse, miljø og stemninger sammen med studenter fra Kunstakademiet ved UiT. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Dagen etter arrangeres seminaret Future maybe – om teknologi og følelser på Tromsø bibliotek og byarkiv, som også er åpent og gratis.

Næringsministeren kommer på Internasjonalt seminar

Mandag 13. januar kommer næringsminister Cecilie Myrseth (AP) til filmfestivalen for å delta på debatten Menneske-til-menneske-samarbeid i Arktis 2.0 – Fra tillitsbygging til totalforsvar?, som arrangeres av Internasjonalt seminar, Troms fylkeskommune og TIFF. 

Politiker blir intervjuet av tv.
Næringsminister Cecilie Myrseth (AP) på ett av sine besøk ved UiT i Tromsø. Foto: Jørn Berger Nyvoll / UiT
Aktuelle spørsmål vil være:
  • Hva er strategien bak de nye samarbeidsinitiativene, og hvem skal finansiere dem?
  • Hvilken rolle bør sivilsamfunnet, inkludert kultur og næringsliv, spille?
  • Hvordan kan vi forhindre at Arktis primært blir et militærstrategisk område?

Amund Trellevik, journalist og fotograf tilknyttet Investigate Europa, er moderator.

Ni nominerte til Den norske fredsfilmprisen

På lørdag, under festivalens avslutningsseremoni, deles det ut åtte filmpriser til sammen: Auroraprisen, FIPRESCI, Don Quiote, Tromsøpalmen – langfilm, Tromsøpalmen – kortfilm, Publikumsprisen, Faith in Film-prisen og Den norske fredsfilmprisen.  

Fredsfilmprisen er et samarbeidsprosjekt mellom TIFF, Studentnettverk for fred og Senter for fredsstudier ved UiT. Prisen gis til en film som setter søkelyset på direkte, strukturell eller kulturell vold, og som på en kreativ og kunstnerisk måte bidrar til forebygging eller reduksjon av vold/krig.

Årets nominerte til Den norske fredsfilmprisen er:

Publikum i kinosal
Festivalstemning fra TIFF 2024. Foto: Ingvild Mjøen Sausjord

God filmfestivaluke!

Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 08.01.25 14:59 Oppdatert: 08.01.25 16:21
Kunst og kultur Om UiT
Vi anbefaler