BFE styrker seg mot innovasjon og næringsliv

Fakultet for Biovitenskap, Fiskeri og Økonomi styrker sitt engasjement for innovasjon og samarbeid med næringslivet og har ansatt Emilie Isaksen som næringslivskoordinator. Ansettelsen kommer i tillegg til Petter Gullmarks utnevnelse som prodekan for innovasjon og næringskontakt tidligere i år.

Dame som smiler til kamera
Emilie Isaksen er ansatt som næringslivskoordinator ved Fakultet for Biovitenskap, Fiskeri og Økonomi. Foto: Kjell Petter Hetland
Portrettbilde av Lien, Ingrid Hovda
Lien, Ingrid Hovda ingrid.hovda.lien@uit.no Seniorrådgiver
Publisert: 07.12.23 12:48 Oppdatert: 07.12.23 12:55
Om UiT

Instituttene ved Fakultet for Biovitenskap, Fiskeri og Økonomi (BFE) inkludert Institutt for Arktisk og Marin Biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen, erkjenner betydningen av innovasjon og aktivt samarbeid med samfunns- og næringslivet som kritiske satsningsområder. Gjennom årene har disse instituttene utviklet innovasjonsprosjekter og styrket båndene med lokale, regionale og nasjonale samfunns- og næringsliv.

Utvalg for innovasjon og næring

For å ytterligere styrke disse innsatsene har fakultetsstyret satt av ressurser og utviklet en handlingsplan. Dette markerer en forpliktelse til mer langsiktig og systematisk arbeid med mål om å dyrke et enda tettere samarbeid med næringslivet. Utnevnelsen av

Petter Gullmark, prodekan for innovasjon og næringskontakt ved BFE-fakultetet. 
Petter Gullmark som prodekan tidligere i år har allerede satt tonen for fakultetets strategiske innsats for å intensivere samarbeidet med næringslivet.

Fakultetet har tildelt det administrative prosjektlederansvaret til Ingrid Hovda Lien, som bringer med seg betydelig erfaring fra samarbeid med sjømatnæringen, primært fra sitt arbeid ved NFH.

I tillegg har fakultetet etablert Innovasjon og næringslivsutvalget (INU), sammensatt av instituttlederne og prodekan, med mål om å forbedre samkjøringen av initiativene og prioritere arbeidet.

Tette bånd med næringslivet

– Universitetets suksess er direkte proporsjonal med dets evne til å knytte tette bånd med næringslivet. I samspillet mellom akademia og næringslivet finner vi kilden til innovasjon, kunnskapsdeling og bærekraftig vekst. Den koblingen er ikke bare ønskelig, men avgjørende for å forme en fremtid som bygger på kunnskap, utforskning og praktisk bruk. Vi ser frem til å ha Emilie med oss på laget når hun begynner i vår, sier Petter Gullmark.

Emilie Isaksen kommer fra stillingen som administrativ leder og prosjektleder i Næringsforeningen i Tromsøregionen, hvor hun blant annet hadde ansvar for det innovative Fremstprosjektet. Hun skal ha kontorsted Handelshøyskolen, men vil være en stor ressurs inn i hele fakultetets satsninger.

Emilie sier følgende om hva hun ser frem til i den nye jobben:

– Først og fremst vil jeg bare si at jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang med jobben. Samarbeid mellom akademia og næringsliv er noe jeg virkelig brenner for, og jeg ser frem til å være med på satsingen ved BFE-fakultetet. Emilie Isaksen tiltrer 4. mars 2024.


Kortnytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Lien, Ingrid Hovda ingrid.hovda.lien@uit.no Seniorrådgiver