Kunst- og filmhøgskolen i Kabelvåg åpnet – som en del av UiT

Fra 1. mai i år ble Nordland kunst- og filmhøgskole en del av UiT Norges arktiske universitet. Mandag 22. august ble dette markert med snorklipp, taler og underholdning.

Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 23.08.22 13:10 Oppdatert: 23.08.22 14:03
Om UiT Studentliv / Studier

– Vi er veldig glade for å ha tatt inn kunst- og filmfagskolen, som gir et veldig godt utgangspunkt for samarbeid i lofotregionen om utøvende kunst, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Kunst- og filmhøgskolen var nedleggingstruet etter at Nordland fylkeskommune trakk tilbake finansiering av den. Det var flere interessenter som ønsket å ta over driften, men det var knyttet usikkerhet til finansieringen.

Høsten 2021 kunne endelig studenter og ansatte juble over at nødvendig finansiering kom med i statsbudsjettet og sikret videre drift.

UiT Norges arktiske universitet tok over virksomheten fra 1. mai i år.

Katja
Studieleder Katja Eyde Jacobsen Foto: Maria Bratt/UiT

Høytidelig markering

For å markere at UiT har fått sitt ellevte studiested i Nord-Norge, ble det lagt opp til en ekstra feiring når studentene møtte opp til studiestart mandag 22. august.

Rektor Dag Rune Olsen klippet snoren og det var musikalske innslag fra både Ola Bremnes og Elina Waage Mikalsen.

– Studentene som søker seg til Kabelvåg og Nordland kunst- og filmfagskole kommer hit med en lyst, et initiativ og en vilje til å skape. Denne kraften og kreativiteten er det vår oppgave å fostre og utvikle sammen med dere, sa Olsen i åpningstalen sin.

Rektor
Rektor Dag Rune Olsen er fornøyd med et skinnende nytt kommunevåpen i kjedet sitt. Med åpningen av nytt studiested i Kabelvåg har UiT gått fra 10 til 11 studiesteder. Foto: Tomas Rolland/UiT

Nordland kunst- og filmhøgskole ble etablert i Kabelvåg i 1997 under navnet Nordland kunst- og filmskole.  Skolen ønsket etter hvert å utvikle seg fra fagskole til høgskole/universitet, og har siden 2017 tilbudt en bachelor i bevegelige bilder, med 15 studieplasser pr. trinn.

Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 23.08.22 13:10 Oppdatert: 23.08.22 14:03
Om UiT Studentliv / Studier