Bilde av Alm, Siril
Bilde av Alm, Siril
Emneansvarlig BED-3011 Forskningsdesign og metodevalg Handelshøgskolen ved UiT i Tromsø siril.alm@uit.no +4777646734 Her finner du meg

Siril Alm


Stillingsbeskrivelse

Jeg begynte som forsteamanuensis ved Handelshøgskolen mars 2022. Tidligere har jeg vært ansatt som forsker ved matforskningsinstituttet Nofima ved avdeling for markedsforskning. Jeg har også arbeidserfaring fra Norges sjømatråd, Lerøy Aurora og Hurtigruten.

Jeg fullførte doktorgrad i 2015 ved ved UiT med tittelen "Exploring social influences on children's food attitudes and consumption". Mine forskningsområder er forbrukeradferd relatert til mat; spesielt barns forbruk av mat, måltider i barnehager og skoler, matsvinn, og forbrukerpreferanser av sjømat. I nyere tid er jeg blitt mer opptatt av hvordan man kan motivere forbrukere til å kaste mindre mat. Jeg bruker hovedsakelig kvalitative forskningsmetoder som intervju, fokusgrupper gjerne ved hjelp av fotografi. Jeg bruker NVivo som analyseverktøy. 

På Handelshøgskolen er jeg blant annet emneansvarlig for emner i forskningsmetode på bachelor -og masterutdanningen.


  • Anders Hauge Wien, Siril Alm, Themistoklis Altintzoglou :
    The role of identity and gender in seafood cooking skills
    British Food Journal 2020 ARKIV / DOI
  • Gøril Voldnes, Ingelinn Eskildsen Pleym, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Siril Alm, Thomas Nyrud, Jan Thomas Rosnes :
    E-commerce of Seafood – A Review of Existing Research
    Journal of International Food & Agribusiness Marketing 2020 ARKIV / DOI
  • Siril Alm, Baard Herman Borge, Kaja Digranes, Målfrid Logstein, Synne Fink Nicolaysen, Syunniva Kobbenes Seljeseth m.fl.:
    Drikker du melk etter «best før» dato?
    https://forskning.no/ 2024 FULLTEKST / DATA
  • Siril Alm, Baard Herman Borge, Ane Norli Berg, Ingvild Marie Myrland Ingebrigsten, Sara-Isabell Rosanoff :
    Ville du spist denne bananen om den var sunn?
    Forskning.no 09. desember 2024 ARKIV / DATA / PROSJEKT
  • Siril Alm, Aina Elstad Stensgård, Marcus Olling Andersen, Charlotte Edvardsen, Torstein Aleksander Velle, Johannes Martin Karlsen :
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    www.nordnorskdebatt.no 08. januar 2024 ARKIV / DATA / PROSJEKT
  • Siril Alm :
    Seaweed -not only for food innovative consumers
    2024
  • Valerie Lengard Almli, Sveinung Grimsby, Per-Ole Arneberg, Siril Alm :
    ‘Bread rescuers’: How researchers aim to slice bread waste in half
    16. januar 2024
  • Valerie Lengard Almli, Aina Elstad Stensgård, Siril Alm, Marcus Olling Andersen, Charlotte Edvardsen, Johannes Martin Karlsen m.fl.:
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    11. januar 2024
  • Siril Alm :
    Resultater fra fokusgrupper SusKelpFood prosjektet
    2023
  • Siril Alm, Pierrick Francois Denis Stevant :
    Forbrukerne er nysgjerrig på tare
    nett.no 17. oktober 2023 FULLTEKST / PROSJEKT / DATA
  • Siril Alm, Valerie Lengard Almli, Paula Victoria Capodistrias, Gard Sveinung Grimsby, Torunn Nordbø, Anne Marie Schrøder m.fl.:
    Vi kaster 104 millioner brød i året. Kan kornkrisen endre det?
    Nettavisen 2022
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage torskemiddager
    fiskeribladet.no 30. april 2022
  • Siril Alm :
    Vi trenger flere sjømat-influensere!
    intrafish.no 2022 ARKIV
  • Siril Alm, Kristian Bendiksen :
    Matsvinn er fortsatt et stort problem
    01. april 2022 DATA
  • Siril Alm, Eli Kristin Aadland, Valerie Lengard Almli, Paula Capodistrias, Gard Sveinung Grimsby, Torunn Karlsen Nordbø m.fl.:
    Kan kornkrisen redde flere brød?
    Nettavisen 27. mars 2022 FULLTEKST / ARKIV
  • Siril Alm :
    Resultater av NFD prosjekt: “Sjømat som hverdagsmiddag"
    2022 ARKIV
  • Siril Alm, Paula Capodistrias, Aina Elstad Stensgård :
    Flere må registrere matdonasjon
    Dagligvarehandelen 05. april 2022
  • Siril Alm :
    Food retailers’ motivation and barriers for donating surplus food to schools
    2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    Forskning.no 2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    We need more seafood influencers!
    2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 24. mai 2022 FULLTEKST
  • Siril Alm, Emil Bremnes :
    Unge mellom 25-35 år ønskes til prosjekt om sjømat (www.nofima.no 26/5-2021)
    2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 11. november 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    Nordnorsk debatt - Nordlys 09. november 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    barnehage.no 16. februar 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    Aftenposten Viten 16. februar 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Sustainable eaters in Tromsø
    2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Donation of surplus food to schools
    2021
  • Guro Helgesdotter Rognså, Øydis Ueland, Diana Lindberg, Ida Synnøve Bårvåg Grini, Siril Alm, Stian Gjerstad Iversen m.fl.:
    Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020
    2021 ARKIV
  • Siril Alm :
    Bør daglig matservering anses for å være en del av kjerneoppdraget, gitt gjennom rammeplan for barnehager, eller mer som et "ekstra" velferdstilbud?
    2021
  • Siril Alm :
    MATMOT - Hvordan få barn til å tørre å smake?
    2021
  • Siril Alm :
    Påske, korona og matkresne barn: Her får du et godt tips!
    Nordlys 07. april 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm, Stian Gjerstad Iversen, Christina Neumann :
    Hvorfor er ikke sjømat festmat for barn?
    Nationen 27. mai 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Menn er mer selvsikre sjømatkokker enn kvinner
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 20. november 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Mathandel på nett etter korona
    Dagligvarehandelen 30. juni 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Fremtidens fiskekokker
    2020
  • Siril Alm :
    Påske med matkresen barn i koronaens tid
    Ås avis 11. april 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Liker barn fisk om de deltar i matlagingen?
    03. januar 2019
  • Siril Alm :
    Menn er mer selvsikre på at de kan lage sjømat enn kvinner
    19. juli 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Seafood chefs of the future: how to improve childrens's Cooking skills
    2019
  • Siril Alm :
    Ta gutta med på kjøkkenet
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 23. mai 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    La barna lage maten
    barnehage.no 09. august 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Drømmen om å handle mat på nett
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 25. oktober 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Gi babyen din sjømat
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 12. september 2018 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvordan få barn til å spise mer sjømat
    2018
  • Siril Alm :
    Lær barna å lage fisk til jul
    Forskning.no 02. desember 2018 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Gravide bør spise mer sjømat
    Livretter - Godfisk! (Blogg) 01. mars 2017 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvordan få barn til å spise mere sjømat
    07. mars 2017 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvem har ansvaret for dårlig SFO-mat? (Replikk)
    VG : Verdens gang 20. juni 2017
  • Siril Alm, Jorunn Sofie Hansen :
    Har du fisk i matpakka?
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 06. april 2017 FULLTEKST

  • De 50 siste resultatene fra Cristin vises på siden. Se alle arbeider i Cristin her →


    Forskningsinteresser

    Forbrukeradferd relatert til mat; spesielt barns forbruk av mat, måltider i barnehager og skoler, matsvinn, og forbrukerpreferanser av sjømat. Jeg bruker hovedsakelig kvalitative forskningsmetoder som intervju, fokusgrupper gjerne ved hjelp av fotografi. Jeg bruker NVivo som analyseverktøy.

    Undervisning

    BED-3011 Forskningsdesign og metodevalg

    BED-2011 Samfunnsvitenskapelig metode og statistikk

    BED-2046 Anvendt metode


    Medlem i forskningsgruppe