Fiskeriforvaltning
Claire Armstrong
Forskningsområde: Ressursøkonomi og forvaltning, bioøkonomisk modellering, økosystemtjenester og verdier
Enhet: Norges fiskerihøgskole
Natural Resource Economics, fisheries economics and management, bioeconomic modelling, valuation of ecosystem goods and services.
Michaela Aschan
Professor i fiskeribiologi og forvaltning / Leder av forsker skolen Changing Arctic
Enhet: Norges fiskerihøgskole
Mitt vitenskapelige arbeid dekker et vidt spekter av forskningsaktiviteter innenfor marin økologi, populasjonsbiologi samt ressurs- og økosystemforvaltning fremst i Barentshavet og i Svalbardsonen men også i Europa. Jeg har publisert flere diversitetsstudier av marine benthos- og fiskesamfunn, larveøkologi, prøvetakingsteori, artsinteraksjonen, bioøkonomi, og aspekter rundt regulering av fiskerier og marine verneområder. Jeg har arbeidet i åpent hav og i isdekket farvann i studiene av benthossamfunn på bløt bunn og hard bunn på haneskjellfelt, rekenes populasjonsbiologi og fiskearters utbredelse i relasjon til temperatur og klima.
Pågående prosjekter:
ClimeFish Kordinator => https://climefish.eu/
FarFish WP leder =>https://www.farfish.eu/
BSEco og BarentsRisk Norges Forskningsråd
News: https://www.euronews.com/2019/04/29/fish-are-growing-faster-with-the-changing-climate
Petter Holm
Instituttleder
Enhet: Norges fiskerihøgskole
- Marin ressursforvaltning
- Vitenskapsstudier og lokal kunnskap
- Institusjoner og institusjonelle endringsprosesser
Jahn Petter Johnsen
Professor
Enhet: Norges fiskerihøgskole
Marin ressursforvaltning, fiskeri- og oppdrettsforvaltning og utvikling i verdens fiskerier
Anita Maurstad
Professor/visedirektør UMAK
Enhet: Norges arktiske universitetsmuseum
Gjennom 16 år som forsker ved Norges Fiskerihøgskole arbeidet jeg med problemstillinger knyttet til sjarkfiskeres kunnskap og kultur. Jeg skrev masteroppgave om jobbtilfredsstillelse i sjarkfisket, og doktorgrad om ressursforvaltningsforståelse i sjarkfiske og den offentlige forvaltning. Siden 2004 har jeg arbeidet ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet.
Med museologiske perspektiver ser jeg museet som en viktig kunnskapsinstitusjon som både formidler og produserer virkeligheter gjennom sine innsamlinger, utstillinger og forskning. Jeg har ledet utstillingsarbeid og skrevet tekster som viser hvordan tilsynelatende konkrete elementer som natur og materialitet blir iscenesatt i ulike praksiser. De senere årene har jeg vært opptatt av relasjonen mellom natur og kultur, mer bestemt hvordan mennesker og dyr formes sammen i de hverdagslige praksiser som de inngår i. Jeg er særlig opptatt av hesten som agent i sosialt og kulturelt liv.
Teoretisk og metodisk er min forskning forankret i kvalitative studier av praksiser, der jeg har søkt å sette empiri fra ulike feltarbeid inn i samtale med teoretiske perspektiver, hovedsakelig kunnskapsteoretiske. Jeg har et særlig fokus på performative aspekter; hvordan praksiser og aktiviteter er grunnleggende kunnskapsgenererende prosesser.
Are Kristoffer Sydnes
Professor
Enhet: Institutt for teknologi og sikkerhet
Sikkerhetsstyring
Maritim sikkerhet
Beredskap
Krisehåndtering
Internasjonale regimer
Havforvalting
Klimatilpasning