Omega 3-olje kan bli enda sunnere
Ved fremstilling av Omega 3-olje blir gunstige og helsebringende antioksidanter fjernet. Professor ved Helsefak vet hvordan man kan forhindre dette.
![]() |
| - Studier viser at to måltider i uken med 400 gram fisk totalt, ga like mye omega 3 i blodet som 15 gram tran hver dag, sier Bjarne Østerud ved Det helsevitenskapelige fakultet.Illustrasjonsbilde: www.colourbox.com |
– Vi kan forsterke de gunstige effektene av omega 3-fettsyrene ved å hindre at de oksiderer. Mest sannsynlig gjelder dette etter at fettsyrene har kommet inn i kroppen. Dette kan være viktige antioksidanter som fjernes ved raffineringen av de marine oljene. I tillegg er det dokumentert at det er andre komponenter som har helsefremmende egenskaper, sier Bjarne Østerud, professor i biokjemi ved Det helsevitenskapelige fakultet, til Teknisk Ukeblad.
Bjarne Østerud har sammen med Edel Elvevoll, professor i marine næringsmidler ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT, laget omega 3-produktet OliVita.



