Omega 3-olje kan bli enda sunnere

Ved fremstilling av Omega 3-olje blir gunstige og helsebringende antioksidanter fjernet. Professor ved Helsefak vet hvordan man kan forhindre dette.

Øvreberg, Elisabeth
Publisert: 04.02.11 00:00 Oppdatert: 18.02.11 18:26

tran.jpg (Bredde: 560px)
- Studier viser at to måltider i uken med 400 gram fisk totalt, ga like mye omega 3 i blodet som 15 gram tran hver dag, sier Bjarne Østerud ved Det helsevitenskapelige fakultet.
Illustrasjonsbilde: www.colourbox.com

– Vi kan forsterke de gunstige effektene av omega 3-fettsyrene ved å hindre at de oksiderer. Mest sannsynlig gjelder dette etter at fettsyrene har kommet inn i kroppen. Dette kan være viktige antioksidanter som fjernes ved raffineringen av de marine oljene. I tillegg er det dokumentert at det er andre komponenter som har helsefremmende egenskaper, sier Bjarne Østerud, professor i biokjemi ved Det helsevitenskapelige fakultet, til Teknisk Ukeblad. 

Bjarne Østerud har sammen med Edel Elvevoll, professor i marine næringsmidler ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT, laget omega 3-produktet OliVita.

 

Les mer i Teknisk Ukeblad

Øvreberg, Elisabeth
Publisert: 04.02.11 00:00 Oppdatert: 18.02.11 18:26
Vi anbefaler