Det er fortsatt mulig å finne plassen din i nord

Studentlivet ved UiT Norges arktiske universitet er spesielt. Ingen andre steder kan du fylle hver dag med en ny kulturopplevelse, samtidig som du er så tett på storslått natur og verdensledende forskning. Listen over ledige studieplasser er klar, se deg ut noen studier du er interessert i og finn plassen din i nord. 

Ledige studieplasser

Har du fortsatt ikke søkt studier for høsten? Da har du muligheten nå. Listen over studier og emner med ledige plasser er ute, og søknadsprosessen er åpen til 12. august. For enkelte emner er det mulig søknadsfristen stenger noe tidligere, om plassene fylles eller det er obligatorisk oppmøte på noe som skjer tidligere enn dette.

Når du har funnet studiet eller emnet du vil søke deg inn på kan det være lurt å allerede ha relevant dokumentasjon klar. Som søker må du være kvalifisert i øyeblikket du sender inn søknadene, fordi disse vil vurderes fortløpende og plassene vil bli delt ut heretter. Det vil si at dokumentasjon må lastes opp samtidig som du søker. Er du usikker på hvilken dokumentasjon du trenger finner du mer informasjon om dette på opptakssidene våre.

 

Vi anbefaler å være ute i god tid da plassene deles ut til alle kvalifiserte søkere, og plassene kan fylles fort.

 

Klikk på knappen under for å se ledige studieplasser hos Samordna opptak. For studieplasser via lokalt opptak, klikk her

Hvorfor studere ved UiT?

UiT er verdens nordligste universitet, og helt i toppen av verdensledende forskning. Hos oss vil du dele campus med alt fra medisinstudenter til droneteknologer, fra de mer vanlige studiene, til de litt mer spesielle.

Plasseringen vår er nokså unik. Du får rå natur rett utenfor studenthybelen, et bredt spekter av kulturtilbud og studievenner fra hele landet. Bredden i fag, folk og kunnskap gjør at vi har et aktivt studentmiljø med over 130 studentforeninger, egne linjeforeninger, idrettslag og politiske partiforeninger. I tillegg kan du bli en del av egne organisasjoner, grupper og klubber, som for eksempel studentradioen eller studentorkesteret.

– Da jeg først flyttet til Tromsø kom koronaen som amputerte mye av det sosiale. Jeg måtte tenke litt utenfor boksen og meldte meg derfor inn i studentkorpset Ompagniet. Der ble jeg tatt veldig godt imot, og nå er de som min andre familie her oppe i nord. Ellers er det mange sosiale eventer, fester og korpset er et veldig lavterskel tilbud, så lenge du klarer å spille litt er du velkommen. Du kan også lære underveis - en som er med hadde ikke spilt før hun startet og nå er hun veldig god, forteller Prabha Waidyanatha, student ved Bachelor i samfunnsplanlegging og kulturforståelse.

Les hele intervjuet med Prabha og intervjuer med flere studenter her.