Shaheen Syed,
Kathryn Elizabeth Anderssen,
Svein Kristian Stormo,
Mathias Kranz
:
Weakly supervised semantic segmentation for MRI: exploring the advantages and disadvantages of class activation maps for biological image segmentation with soft boundaries
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra
:
How to limit cook loss when preparing cod (Gadus morhua): The constraints of temperature and time
International Journal of Gastronomy and Food Science 2023
DOI /
ARKIV
Kathryn Elizabeth Anderssen,
Mathias Kranz,
Shaheen Syed,
Svein Kristian Stormo
:
Diffusion tensor imaging for spatially-resolved characterization of muscle fiber structure in seafood
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra
:
Liquid loss in thawed cod—Deconvoluting the effects of freezing-rate, freezing cycles, frozen storage time, and thawing-rate through a full factorial design
Journal of food process engineering 2021
DOI /
ARKIV
Kathryn Elizabeth Anderssen,
Shaheen Syed,
Svein Kristian Stormo
:
Quantification and mapping of tissue damage from freezing in cod by magnetic resonance imaging
Kathryn E. Anderssen,
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra,
Martin Hansen Skjelvareid,
Karsten Heia
:
Predicting liquid loss of frozen and thawed cod from hyperspectral imaging
Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie 2020
DOI /
ARKIV
Torstein Skåra,
Svein Kristian Stormo,
Heidi Nilsen
:
Advances in Freezing and Thawing
2019
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra,
Dagbjørn Skipnes,
Izumi Sone,
Mats Carlehög,
Karsten Heia
m.fl.:
In-Pack Surface Pasteurization of Capture-Based, Pre-Rigor Filleted Atlantic Cod (Gadus morhua)
Journal of Aquatic Food Product Technology 2018
DOI
Mari Walquist,
Svein Kristian Stormo,
Bjarne Østerud,
Edel Oddny Elvevoll,
Karl-Erik Eilertsen
:
Cold-pressed minke whale oil reduces circulating LDL/VLDL-cholesterol, lipid oxidation and atherogenesis in apolipoprotein E-deficient mice fed a Western-type diet for 13 weeks
Kathryn Elizabeth Washburn,
Svein Kristian Stormo,
Martin Hansen Skjelvareid,
Karsten Heia
:
Non-invasive assessment of packaged cod freeze-thaw history by hyperspectral imaging
Journal of Food Engineering 2017
DOI /
ARKIV
Svein Kristian Stormo,
Dagbjørn Skipnes,
Izumi Sone,
Aase Vorre Skuland,
Karsten Heia,
Torstein Skåra
:
Modeling-assisted minimal heat processing of Atlantic cod (Gadus morhua)
Journal of food process engineering 2017
DOI
Martin Hansen Skjelvareid,
Svein Kristian Stormo,
Kristin Anna Þórarinsdóttir,
Karsten Heia
:
Weakening Pin Bone Attachment in Fish Fillets Using High-Intensity Focused Ultrasound
Mari Walquist,
Svein Kristian Stormo,
Ida-Johanne Jensen,
Bjarne Østerud,
Karl-Erik Eilertsen
:
Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities in Extracts from Minke Whale (Balaenoptera acutorostrata) Blubber
Martin Hansen Skjelvareid,
Karsten Heia,
Stein Harris Olsen,
Svein Kristian Stormo
:
Detection of blood in fish muscle by constrained spectral unmixing of hyperspectral images
Journal of Food Engineering 2017
DOI /
ARKIV
Sten Ivar Siikavuopio,
Ragnhild Whitaker,
Gustav Martinsen,
Bjørn-Steinar Sæther,
Svein Kristian Stormo
:
Testing baits prepared from by-Product of the shrimp and snow crab industry in the pot fishery for Gadus morhua Linnaeus, 1758) and Pollachius virens (Linnaeus, 1758)
Journal of Applied Ichthyology 2017
DOI
Svein Kristian Stormo,
Sjúrður Joensen
:
Kvalitetsfeil på tørrfisk ved kulde – Faglig sluttrapport
Nofima 09. desember 2025
Svein Kristian Stormo
:
Det usynlige tapet
Svein Kristian Stormo,
Tatiana Nikolaevna Ageeva,
Kathryn Elizabeth Anderssen,
Gustav Martinsen,
Tonje Kristin Jensen
:
Effekt av rigor-status før innfrysing for råstoff av torsk og hyse
Guro Møen Tveit,
Svein Kristian Stormo
:
Frossen eller fersk fisk? Forskerne er ikke i tvil
30. januar 2025
Svein Kristian Stormo,
Anette Hustad,
Torbjørn Inge Tobiassen
:
Bedøvelse ved ultra-lav temperatur – Faglig sluttrapport
Svein Kristian Stormo,
Gustav Martinsen,
Tatiana Nikolaevna Ageeva,
Torbjørn Tobiassen
:
Lakefrysing av sjømat
Svein Kristian Stormo,
Lidunn Mosaker Boge
:
Frossenfisken er ofte ikke kald nok
Atle Foss,
Reidun Marie Bjelland,
Anne Berit Skiftesvik,
Gøril Voldnes,
Tatiana Nikolaevna Ageeva,
Morten Heide
m.fl.:
Gjenfangst, bedøvelse, avliving og etterbruk av rensefisk (CleanCatch). Sluttrapport FHF-prosjekt 901560
Gøril Voldnes,
Tatiana Nikolaevna Ageeva,
Morten Heide,
Øystein Hermansen,
Egil Hogrenning,
Ingrid Kvalvik
m.fl.:
Bærekraftig etterbruk av rensefisk – Faglig sluttrapport AP3
Svein Kristian Stormo
:
Kaldere frossenfisk, takk
Næringsnytte 2020
Øyvind Fylling-Jensen,
Svein Kristian Stormo,
Mari Moren
:
Er bærekraft og kvalitet to sider av samme sak?
30. november 2020
Svein Kristian Stormo
:
Slik kan frossenfisk bli enda bedre
2020
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra,
Kathryn Elizabeth Anderssen
:
Optimalisering av radiofrekvens (RF) – temperering og tining av hvitfisk. Faglig sluttrapport
Svein Kristian Stormo
:
Fryste torskeblokker kan tines med radiobølger
Svein Kristian Stormo
:
Optimalisering av radiofrekvens tining av frossen H/G torsk
2020
Svein Kristian Stormo
:
Vi har fryst fisken feil i alle år
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra
:
Radiofrequency tempering of frozen blocks of cod
2019
Kathryn Elizabeth Washburn,
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra
:
Prediction of liquid loss from frozen and thawed cod by hyperspectral imaging
2019
Svein Kristian Stormo
:
Du tiner vel ikke torsken i kjøleskapet?
17. januar 2019
Themistoklis Altintzoglou,
Marthe Jordbrekk Blikra,
Tatiana Nikolaevna Ageeva,
Cheryl Marie Cordeiro,
Florent Govaerts,
Stian Gjerstad Iversen
m.fl.:
Sustainable seaweed value creation: The TastyKelp Project
2019
Torstein Skåra,
Svein Kristian Stormo
:
Frossenfisk: Fra fremtidsmat til dårlig rykte - og tilbake igjen?
Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 16. januar 2019
FULLTEKST
Svein Kristian Stormo,
Kate Washburn,
Torstein Skåra
:
The effect of freezing rate, frozen storage and thawing rate on cod fillet – monitored by drip-loss measurements and hyperspectral imaging
2018
Torstein Skåra,
Svein Kristian Stormo
:
Thaw-rigor – Effect of freezing, storage and thawing on drip-loss and shrinkage in pre-rigor farmed Atlantic cod (Gadus morhua) fillets
2018
Svein Kristian Stormo
:
Utsikt til mer gevinst fra frossen fisk
2018
Solveig Langsrud,
Svein Kristian Stormo
:
Triksene som tiner maten riktig
07. september 2017
Kathryn Elizabeth Washburn,
Svein Kristian Stormo,
Martin Hansen Skjelvareid,
Karsten Heia
:
Evaluating the freeze-thaw history of cod using hyperspectral imaging
2017
Svein Kristian Stormo
:
Hvordan innfrysing, lagring og tining påvirker kvalitet og holdbarhet
2017
Torbjørn Tobiassen,
Karsten Heia,
Stein Harris Olsen,
Ragnhild Aven Svalheim,
Sjurdur Joensen,
Kine Mari Karlsen
m.fl.:
Bløgging og holdbarhet på torsk
Svein Kristian Stormo
:
Fisk bør fryses og tines fort
Svein Kristian Stormo,
Torstein Skåra,
Martin Hansen Skjelvareid,
Karsten Heia,
Dagbjørn Skipnes
:
The impact of freezing, frozen storage and thawing on a high quality product
2016
Torstein Skåra,
Svein Kristian Stormo,
Dagbjørn Skipnes,
Martin Hansen Skjelvareid
:
Effect of salt content and temperature on the cook loss of fresh cod
2016
Sten Ivar Siikavuopio,
Gustav Martinsen,
Svein Kristian Stormo
:
Uttesting av nytt kunstig agn til teine- og linefiske etter torsk
Svein Kristian Stormo,
Dagbjørn Skipnes,
Izumi Sone,
Karsten Heia,
Lene Kramer,
Torstein Skåra
:
Heat processing of pre-rigor Atlantic cod (Gadus morhua)
2015
Torstein Skåra,
Vasilis P Valdramidis,
Svein Kristian Stormo,
Alain Kondjoyan,
Estefania Noriega Fernández,
Jan FM Van Impe
:
Steam surface pasteurization of a minced fish product, targeting Listeria. Estimation of thermal load and inactivation kinetics
2015
Sjurdur Joensen,
Stein Harris Olsen,
Svein Kristian Stormo,
Torbjørn Tobiassen,
Kine Mari Karlsen,
Bjørn Gundersen
:
Saltets betydning for utbytte og kvalitet på saltfisk. Resultat fra et forsøk i småskala