for saksbehandlere og ledere

Registrere eksamens-/innleveringsdato

Eksamensdato, oppmeldingsfrist og sensurfrist

Forskrift om studier og eksamener ved UiT § 41 Sensurfrister

(1) Sensur skal foreligge innen 15 virkedager etter eksamen ble avholdt, med mindre universitetet har fastsatt en lengre frist. For større selvstendige arbeider normert til 20 studiepoeng eller mer, kan det settes en frist for sensur på 30 virkedager.
(2) Fakultetene kan søke om dispensasjon fra sensurfristen etter lov om universiteter og høyskoler § 11-7 fjerde ledd. Slik søknad skal være fremmet i god tid og slik at søknad kan behandles av universitetsstyret minimum to uker før den aktuelle eksamen.
(3) For sensur som er forsinket, iverksettes økonomiske sanksjoner overfor ansvarlig enhet.

Søknad om dispensasjon fra sensurfrist, jf. § 41, sendes i Elements til SSA – Seksjon for studieadministrasjon i god tid før den aktuelle eksamen.

Det skal registreres eksamensdato for alle vurderinger, med unntak av obligatoriske arbeidskrav. Eksamensdato for skoleeksamen, hjemmeeksamen, oppgaver, muntlig og praksis registreres i TP. Alle eksamener skal ha registrert og bestilt dato innen gitte frister.

Rutinebeskrivelse for eksamensplanlegging i TP

For at Eksamenstjenesten UiT skal kunne yte studentene support under innlevering, må innleveringstidspunkt settes slik at vi i de fleste tilfeller har innlevering innenfor normal arbeidstid. Følgende retningslinjer er derfor fastsatt:

Dagseksamener på 6 timer eller mer (skole- eller hjemmeeksamen): Teknisk support ytes til samtlige studenter har levert. Dette kan strekke seg utover ordinær arbeidstid.

  • Hjemmearbeid med varighet på 2 eller 3 dager: Innlevering ukedager klokka 13 
  • Hjemmearbeid med varighet på 4 dager eller mer: Innlevering ukedager klokka 14

Studentene som er innvilget ekstra tid vil ha innlevering henholdsvis en eller to dager etter oppsatt frist:

  • Eksamen med varighet på 3 dager: Innlevering dagen etter klokka 9
  • Eksamen med varighet på 4-13 dager: Ett døgn ekstra tid
  • Eksamen med varighet på 14 dager eller mer: To døgn ekstra tid

Eksempel: En hjemmeeksamen på 10 dager: Her vil studenter som er innvilget ekstra tid ha innlevering en dag etter ordinær innleveringsfrist. Vi oppfordrer derfor til at innleveringsfrist settes til mandag, tirsdag eller onsdag klokka 14.

Dette har også innvirkning på planlegging av andre eksamener som skal kollisjonssikres, da det må tas høyde for tilrettelegging og "luft" mellom eksamener.


Sist endret: 20.03.2024
Printvennlig innhold: Eksamensdato og innleveringsfrist

Oppmeldingsfrist styres/genereres av SSA-System for alle emner ut fra fastsatte frister.

I enkelte tilfeller kan det være aktuelt med oppmeldingsfrist som avviker fra fastsatt oppmeldingsfrist. For eksempel der:

  • Ordinær eksamen, utsatt eksamen og kontinuasjonseksamen gjennomføres samme semester.
  • Sensur for ordinær eksamen er protokollført etter fastsatt oppmeldingsfrist til utsatt eksamen og kontinuasjonseksamen.

Oppmeldingsfrist bør ikke settes til mindre enn 14 dager før eksamensstart.

Endring av oppmeldingsfrist meldes inn til og behandles av SSA-Eksamen.


Sist endret: 23.02.2024
Printvennlig innhold: Oppmeldingsfrist for utsatt eksamen, kontinuasjonseksamen og ekstraordinær eksamen

Sensurfrist genereres av SSA-System for alle emner som har eksamensdato, eksamensperiode eller frist innlevering i FS.

Sensurfrist settes til 21 dager med unntak for masteravhandlinger som settes til 42 dager.

For andre emne der det er anledning til å sette frist på 42 dager (emner normert til 20 studiepoeng eller mer) må dette meldes inn til SSA-Eksamen. Merknad legges inn i vurderingsenhet samlebilde «SF40» av SSA-Eksamen.

Offentlige helligdager medregnes ikke i sensurfrist.

Sensurfrist som faller på en lørdag, søndag, helligdag eller offentlig høytidsdag blir automatisk flyttet til neste virkedag.

Sensurfrist for samlet vurdering genereres med grunnlag i sensurfrist for den siste av underliggende vurderingskombinasjoner av SSA-System.


Sist endret: 23.02.2024
Printvennlig innhold: Sensurfrist

Individuell eksamensdato og sensurfrist skal registreres i FS på alle aktuelle vurderingskombinasjoner for emne. Merk at individuelle frister, registrert på melding, ikke overføres til WISEflow og må registreres både i FS og WISEflow.

Vurderingsenhet samlebilde, fane Melding. Velg Kandidat og Detaljer. Registrer Frister/tidspunkt; Innleveringsfrist og Sensurfrist (ind.).

Eller i Student vurdering samlebilde, fane Melding. Velg Vurderingskombinasjon og Detaljer. Registrer Frister/tidspunkt; Innleveringsfrist og Sensurfrist (ind.).

WISEflow: Klikk kalenderen (som vises når musepeker holdes over cellen) i kolonnen "Individuell vurderingsfrist" under fanen "Deltagerdetaljer".


Sist endret: 12.03.2024
Printvennlig innhold: Individuell eksamensdato og sensurfrist

Forsinket sensur blir beregnet med utgangspunkt i individuell sensurfrist eller generell sensurfrist (i prioritert rekkefølge).


Sist endret: 16.04.2024
Printvennlig innhold: Forsinket sensur
Sist endret: 18.10.2024

Eksamensplanlegging i TP

Alle våre eksamener skal planlegges i timeplanleggingssystemet TP:Eksamen som driftes av universitetssamarbeidet BOTT. 

Eksamenstjenesten UiT setter dato for alle skriftlige eksamener (skoleeksamen, hjemmeeksamen, oppgave og mappe) ved UiT. Datofastsetting av skriftlig eksamen, samt romplassering av skoleeksamen, settes på bakgrunn av informasjon fra administrasjon på enhetene om eksamensperiode, eksamensplasser og studentgrupper, slik at man sikrer kollisjonsfrihet på eksamen for de emner som studentene forventes å ta i semesteret det planlegges for. TP: Eksamen er vårt planleggingsverktøy i dette arbeidet. 

Administrasjon på enhetene setter selv dato for muntlig, praktisk og utøvende eksamen

Under vil dere blant annet finne informasjon om hvilke frister som gjelder for eksamensplanlegginga ved UiT, samt rutinebeskrivelser for planlegging av de ulike eksamener.

Skriftlig skoleeksamen har en gitt varighet over en dag. Hjemmeeksamen har en gitt varighet over en dag eller flere dager og skal ha en utleveringsdato og innleveringsdato. Oppgave og mappe trenger ikke å ha en gitt varighet og trenger kun innleveringsdato.

Eksamenplanlegging for skriftlige eksamener (skoleeksamen, hjemmeeksamen, oppgave og mappe) blir ved UiT gjort i samarbeid mellom Eksamenstjenesten UiT og administrasjon på enhetene etter et fastsatt fristløp.

Registrering av skoleeksamen Registrere flercampus i TP Registrere utilgjengelig dato Registrere eksamen som skal ha samme tid og dato Registrere rekkefølge på eksamen Generelt om planlegging av skoleeksamener i TP Registrere hjemmeeksamen Registrere oppgave og mappe
Sist endret: 18.03.2024
Printvennlig innhold: Planlegging av skriftlig skoleeksamen og alle typer hjemmeeksamen

Administrasjon på enhetene bestiller selv dato for muntlig eksamen gjennom TP: Eksamen. På denne siden vil du finne rutinebeskrivelser for bestilling av muntlig, praktisk og utøvende eksamen.

Muntlig, praktisk og utøvende eksamen Romplassering av muntlig Opprette deldager muntlig
Sist endret: 17.04.2024
Printvennlig innhold: Planlegging av muntlig eksamen

I TP kan man finne ulike rapporter som kan være til god hjelp ved eksamensplanelggingen

Du finner de ulike rapportene ved å gå til hjemmesiden for TP- Timeplalegging og klikke på lenken Rapporter

Rapportene

  • Feilrapport- rapport lister opp flere typer feil ved bestilte eksamener. Rapportenn viser data for hele institusjonen et gitt semester 
  • Arbeidsrapport- rapport som gir oversikt over alle emner som er hentet inn til TP eksamen og bestilt/evt ikke bestilt datoe på. På denne rapporten kan det hentes mye data fra (filterering på bestilt/ikke bestilt/ institutt/eksamensform/termin). Rapporten kan også lastes ned til excel
  • Eksamensbestillinger i rom- rapport som viser hvilke rom eksamen er plassert på. Filtrering: emnekode/dato/rom/semester
  • Eksamensoversikt for emner
  • Eksamensoversikt - alle- Gir en oversikt over eksamen et gitt tidsintervall
  • Ledige eksamensplasser- Rapport som gir en oversikt over ledig eksamesplasser ved romplassering(skoleeksamen og muntlig)
  • Eksamensstatistikk pr dag- eksamensbestillinger per dag (plassbestillinger)
  • Studentgruppers eksamensdato- Rapporten gir en oversikt over eksamensaktivitetene og hvilke studentgrupper som er meld opp til disse
  • Sist endrede eksamensbestillinger-Oversikt over siste endringer som er gjort i TP eksamen. Her er det også informasjon om hvem som har gjort endringene. Filterering: semester-område-antall uker siden endringene
  • Hovedrapport: Eksamen- Denne rapporten gir en oversikt over hovedbestillinger gitt semester. Flere filtereringer. 

Sist endret: 16.04.2024
Printvennlig innhold: Rapporter i TP eksamen

TP er autoritativ for bestillingsdata vedrørende eksamen. 
Endringer i følgende felter i FS må gjøres fra TP:

  • Uttak
  • Frist innlevering
  • Eksamendato
  • Klokkeslett
  • Varighet
  • Rom (herunder romkode og antall kandidater)
Hente data 

Sist endret: 12.03.2024
Printvennlig innhold: Overføre data fra FS til TP

For å registrere data og bestille eksamensdatoer i TP, må vurdringsenhetene hentes fra FS

Slik henter/oppdaterer du vurderingsenhetene fra FS
Gå til TP eksamen og klikk på emnekoden man vil jobbe med. Du får da opp en knapp for å hente data til FS
Nye eksamensemner 

Dersom det ligger data i FS hentes disse inn. Dersom det er blitt gjort oppdateringer på vurderingsenheten i FS, er det enkelt å oppdatere TP ved å gjøre det samme som ved første innhenting av emnet til TP. 

Når emnekoden ikke ligger i emnelisten, må du hente inn nye eksamensemner fr FS via administrasjonsmodulen.

Nye eksamensemner_1 


 


Sist endret: 12.03.2024
Printvennlig innhold: Felter i FS som styres av TP for eksamen
Sist endret: 16.04.2024

Eksamensplanlegging for kontinuasjon/utsatt prøve

Rutiner og frister for datofastsetting på kontinuasjon og utsatte prøver

Eksamenstjenesten UiT kollisjonssikrer og fastsetter dato for kontinuasjonseksamen og utsatte prøver (skriftlig eksamen - skoleeksamen, hjemmeeksamen, oppgave og mappe). Dato fastsettes etter oppmeldingsfristens utløp for studentene. Oppmeldingsfrist for høstsemesteret er 15. august og 15.januar i vårsemesteret. Informasjon om eksamensdato vil bli registrert i FS innen 1. september for høstsemesteret og innen 1. februar for vårsemesteret.  Studenten kan se i studentweb, når dato er fastsatt. Administrasjon på enhetene planlegger selv dato for kont/utsatt muntlig, praktisk og utøvende eksamen. Ved behov for registrering utenom TP: Eksamen, send inn sak i TOPdesk og be Eksamenstjenesten registrere dato.   

Kontinuasjon/utsatt eksamen avvikles for høstsemesteret i uke 38 og uke 39 og vårsemesteret uke 8 og uke 9.

Det blir tatt hensyn til at studentene ikke skal få flere eksamener på samme dato. Det vil ikke bli tatt hensyn til om kandidatene har andre aktiviteter i disse ukene. Det bør derfor tas hensyn til disse eksamensperiodene når det planlegges obligatorisk aktivitet i undervisningen. Hvilke eksamener det planlegges for er de samme som for hovedperiodene. For hjemmeeksamen, oppgave og mappe med lengre varighet vil Eksamenstjenesten kontakte administrasjon på enhetene for å diskutere når kont/utsatt kan få dato.

For kontinuasjonseksamener/utsatt eksamener som har andre oppmeldingsfrister enn 15.august/15.januar, samt kontinuasjonseksamener/utsatt eksamener som ikke skal avholdes i de gitte ukene, skal dette meldes inn til Topdesk innen 15.juni for høstsemesteret og 15.desember for vårsemesteret.

Sist endret: 16.04.2024
Registrere eksamens-/innleveringsdato