Formidler det viktigste i hele verden
– I FN-sambandet bruker vi veldig mye tid ute i skolene der vi kan snakke med unge mennesker. Vi er ikke bundet av læreplaner eller pensum, men kan snakke om viktige ting – uten pensum eller bruk av for vanskelige ord, sier han.
Drømmestudium
Han stortrives i jobben sin ved FN-sambandet – der han får jobbe med det han har studert.
– Jeg har alltid vært opptatt av internasjonal politikk. Og internasjonal politikk henger åpenbart sammen med fordeling av ressurser og økonomi – som henger sammen med filosofi, erklærer han.
Veien frem til studiene i Tromsø var derimot ganske kronglete for mannen som vokste opp i Cottbus utenfor Berlin. Han kom til Norge for å avtjene siviltjeneste her – og siden har han blitt.
– Siviltjenesten ble avtjent ved Soltun folkehøgskole, som drev med ei reiselinje, og dette inspirerte meg selv til å reise verden rundt så snart jeg fikk muligheten. Interessen for internasjonale spørsmål hadde jeg fra før av, men jeg fikk ytterligere inspirasjon etter året på Evenskjer – og da jeg så at Universitetet i Tromsø hadde politikk, økonomi og filosofi samlet i et eget studium fremsto det som et åpenbart valg for meg, forteller han.
Dristig å avbryte
I FN-sambandet begynte han å jobbe samtidig som han gjennomgikk masterstudiet i filosofi.
– Det startet med ei prosjektstilling i 50 prosent, der jeg blant annet var koordinator for «Internasjonalt Seminar», som vi arrangerer ukentlig. Senere fikk jeg fast jobb – som informasjonsrådgiver og fungerende avdelingsleder. Og jeg stortrives!
– Hvor ser du deg selv om fem eller ti år?
– Det er forferdelig vanskelig å svare på, fordi jeg trives så godt her – samtidig som jeg selvsagt også ønsker meg videre. Jeg har vurdert å ta doktorgrad, men for det første føles det veldig dristig å forlate en fast og spennende jobb, og for det andre er jo ikke en doktorgrad i filosofi veldig etterspurt i arbeidslivet. Jeg er litt usikker på om jeg ser meg selv som en forsker i fremtiden. Jeg er veldig glad i undervisning og formidling, men kanskje vil det være aktuelt å fordype meg innenfor faget ledelse, sier han.
HVORFOR FILOSOFI VED UIT?
Jeg er kanskje ikke noen typisk filosofistudent, ettersom jeg er veldig tverrfaglig orientert og praktisk anlagt. Det var tverrfagligheten som førte meg til Tromsø, fordi universitetet den gang hadde et bachelorstudium sammensatt av fagene politikk, økonomi og filosofi. Jeg gikk videre på master i filosofi fordi jeg er grunnleggende opptatt av etiske valg, og så opplevde jeg at faget hadde store muligheter for fordypning og praktisk anvendelse – gjennom at man kan bygge på med praktisk-pedagogikk. Dette er noe av det som gjør det norske utdanningssystemet annerledes og bedre enn det jeg kjenner fra Tyskland, der forskjellen i hvilken kompetanse som gir godkjennelse kan variere fra region til region.
BESTE MINNER FRA SELVE STUDIET:
Etter at jeg var ferdig med bachelorgraden gikk jeg videre på masterstudiet i filosofi, og som en del av dette studiet inngikk ett semester ved universitetet i Berkeley. Der opplevde jeg å få forfatterne av faglitteraturen som forelesere. Dette var fantastisk spennende og inspirerende!
Min karrierevei
Tim Dassler
2004: | Siviltjeneste, Soltun folkehøgskole i Evenskjer. |
2005: | "Jordomseiling", reiste verden rundt. |
2006: | Startet studier ved Universitetet i Tromsø, politikk, økonomi og filosofi. |
2009: | Ferdig med bachelorgraden, oppstart på master i filosofi. |
2011: | Startet i prosjektstilling ved FN-sambandet, i kombinasjon med masterstudiet. |
2013-: | Fast ansettelse som informasjonsrådgiver og avdelingsleder ved FN-sambandet. |
2016: | Leverer masteroppgaven i filosofi. |
Øyeblikket som definerte karriereveien:
«Den viktigste beslutningen var jo selvsagt å komme fra Tyskland til Norge! Det har gitt meg helt nye erfaringer – og helt andre muligheter til utdanning enn jeg ellers ville ha fått.»
Flere karriereintervju fra Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning finner du her: Karriereintervju - kandidater fra HSL-fakultetet