høst
2022
LER-1501 Mat og helse 1-7 - 15 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har:
- kunnskap om fagets teoretiske, didaktiske og praktiske omfang
- grunnleggende kunnskap om begynneropplæring i faget
- kunnskap om grunnleggende ferdigheter i faget
Ferdigheter
Studenten kan:
- praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
- grunnleggende matfaglige teknikker og metoder, samt redskapsbruk
- tilberede og produsere trygg mat i tråd med nasjonale kostanbefalinger
Kompetanse
- har innsikt i fagets yrkesetiske problemstillinger
- helsefremmende og samfunnsaktuelle perspektiv
- kan utøve og utvikle egen profesjonalitet i faget
- didaktisk planlegge og gjennomføre undervisning i mat og helsefaget, legitimert i læreplanens innhold og intensjoner
Undervisning
- Pbl - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Praktisk matfaglig arbeid
- IKT er integrert i emnet
- Studentbasert undervisning
Antall undervisningstimer utgjør om lag 75 timer, inkludert seminar.
Kvalitetssikring av emnet
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden.
Praksis
Se egen praksisplan.
Eksamen
Vurderingsform: | Dato: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|---|
Individuell praktisk metodisk matfaglig eksamen | 14.12.2022 09:00 | 4 Timer | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
|||
70% deltakelse på undervisning | Godkjent – ikke godkjent | ||
Utvikle og gjennomføre undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent | ||
Didaktisk refleksjon av undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent |
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1501
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet