Muntlig fortelling - nordnorske og samiske fortellertradisjoner

Har du lyst til å bli en bedre forteller og formidler? Ønsker du å få bedre kjennskap til nordnorske og samiske fortellinger og fortellertradisjoner? Kunne du tenke deg å møte andre som brenner for å bevare og videreutvikle den muntlige fortellerkunsten? Da er dette studiet for deg!

Emnet fokuserer på å utvikle egne fortellerferdigheter. På samlingene arbeides det med øvelser og oppgaver knyttet til å bearbeide og formidle fortellinger muntlig. Gjennom det praktiske arbeidet får studentene kjennskap til ulike nordnorske og samiske fortellinger. I løpet av studiet planlegger og gjennomfører studentene i grupper en fortellerstund for en fritt valgt målgruppe.

De teoretiske perspektivene som introduseres gjennom forelesniger og pensumlitteratur har tett sammenheng med det praktiske arbeidet. Studentene velger selv et fordypningsområde i teorien de presenterer for sine medstudenter i et muntlig fremlegg. 

Studiet passer for alle som har lyst til å bli en bedre forteller eller formidler og det kreves ikke mer enn generell studiekompetanse (ev. realkompetanse) for å søke opptak.

Erfaringsmessig kommer studentene på muntlig fortelling fra mange ulike yrkes- og aldersgrupper. Både lærere, bibliotekarer, museumsformidlere, reiselivsaktører, kulturarbeidere, scenekunstnere, prester, sykepleiere, barnehagelærere og pensjonister har opplevd det som lærerikt og relevant å studere muntlig fortelling.

Trykk på "Tilbake til emnet-knappen" for å se emneplan og søknadsinformasjon! (Søknadsfristen er 23. desember).


Emnet består av 4 studiesamlinger på 2,5 dager.

Onsdager 12.30-16.00, torsdager 8.30-16.00 og fredager 8.30-15.00 i uke 4, 8, 12 og 17

  • 22.-24. januar
  • 19.-21. februar
  • 29.-21. mars
  • 23.-25. april

I tillegg er det en praktisk eksamen som krever en dags fysisk oppmøte på campus i Tromsø.