Tromsø - Varmere og nærmere enn du tror

Tromsø er med ca. 70 000 innbyggere Nord-Norges hovedstad. Her kombineres småbyens sjarm med storbyens larm.

Tromsø er både en kommune og en by. Bykjernen befinner seg midt på Tromsøya, som er ca. 1 mil lang og ligger som ei kompassnål midt i Tromsøysundet. Naturen har hatt sitt å si for utforminga av Tromsø, og resultatet er blitt en by hvor bebyggelsen står tett og avstandene er korte.

Nordens Paris

Tromsø kalles ofte "Nordens Paris" og "Porten til ishavet". Navnene har sitt utspring i byens internasjonale historie som handelsby, og sier noe om hvilken betydning Tromsø har hatt for fiske, fangst, forskning og ekspedisjoner i arktiske strøk. Kontakten med andre land har alltid vært utstrakt, ikke minst med Finland og Russland. Dette kan man se i distriktets kulturarv, som har både samisk, finsk og norsk opphav.

Forskningsbyen

Som teknologi-, forsknings- og universitetsby er Tromsø i dag nasjonalt ledende og internasjonalt konkurransedyktig innen blant annet romvirksomhet, polarforskning, fiskeriforsk­ning og nordlysforskning.

Verden i Tromsø

Tromsø har etter hvert blitt en flerkulturell og internasjonal by. I kommunen bor det i dag folk fra mer enn 100 nasjoner, noe som gjenspeiles i byens mangfoldige kulturtilbud. Enten du vil danse salsa eller magedans, drive med østlig kampsport, capoeira eller yoga, vil du finne likesinnede i Tromsø.

Oversiktsbilde Tromsø lys i mørket

Klima

Til tross for beliggenheten langt mot nord preges Tromsø av et moderat havklima. Vinteren blir ikke spesielt kald. Kulderekorden i Tromsø er faktisk ikke på mer enn -18 grader.

Mørketida varer fra 21. november til 21. januar. Det blir likevel ikke helt mørkt midt på dagen. Faktisk snakker mange om å erstatte begrepet mørketid med vinterlys, da fargene på himmelen kan være utrolige på denne tiden av året.

Om vinteren er sannsynligheten for å se nordlyset stor. Faktisk er Tromsø blant de stedene i verden der sannsynligheten for å se nordlyset er størst.
Les mer om nordlyset

Midnattsol har vi i Tromsø fra ca. 21. mai til 21. juli. Sommertemperaturen varierer. Vi kan få alt fra +5 grader og regn til strålende Syden-temperaturer.

Studier og opptak
Studiekatalogen
Søk om opptak
Lån og stipend
Studieveiledning
Skikkethetsvurdering
Semesterstart
Toppidrettsutøvere

Velferdstilbud
Bolig
Barnehage
Studentforeninger
Studentidrettshallen KRAFT
Tromsøstudentenes idrettslag (TSI)
Studentdemokratiet
Studentrådgivninga
Studentpresten
Studenthuset driv
Bokhandelen Akademisk kvarter

 

Fritid
Kulturtilbud
Friluftsaktiviteter
Uteliv

Ansvarlig for siden: Lars Nordmo
Sist endret: 15.08.2013 12.51
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne