Dugnad i veven

Tråd for tråd veves tradisjon, kunnskap og historie sammen i denne utstillinga som markerer Tromsø Husflidslags 100 års-jubileum.

I museets samlinger finnes det mange gamle vevprøver, i si tid samla inn av Elvine Balsvik og Anna Grostøl. Denne utstillinga viser et utvalg av disse vevprøvene sammen med nye tekstilprøver og produkter laga på bakgrunn av de gamle prøvene.

De nye vevnadene kommer fra åtte ulike husflidslag i Troms, som Tromsø husflidslag har inviter til å delta i «Dugnad i vevstolen». Prosjektet «Dugnad i vevstolen» handler om vevtradisjoner i Troms og Nord-Norge inspirert av eldre tekstiler og mer enn 100 års gamle vevtradisjoner. Basert på de samme samlingene i museet har Torunn Sedolfsen laga boka «Tekstiler i Troms». Sedolfsen har utarbeida 67 oppskrifter fra disse og 3 fra egne registreringer, og disse oppskriftene har vært utgangspunkt for husflidslagenes nye produksjon.

Utstillinga vil, sammen med  jubileumsskriftet til Husflidslaget, formidle og visualisere husflidens og kvinners rolle og bidrag til den lokale og regionale samfunnsutviklinga og fremme kjennskap til kulturarven og lokale tradisjoner. 

Utstillinga åpner søndag 4. september.

 

Les mer om jubileumsboka "Tenkende hender. Tromsø Husflidslag 1922 - 2022" her

 

Starter: 04.09.22 kl 00.00
Slutter: 11.04.23 kl 00.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Legg i kalender