Under lyset

I vår utstilling, Under lyset, tar vi deg med inn i nordlysforskningens verden. 

 

Dansende, vakkert, skremmende, magisk. Det er mange ord som kan beskrive nordlyset, men hvilke krefter er det som gjør at vi kan oppleve dette slående naturfenomenet?


I uendelige tider har menneskene sett opp på himmelen og undret seg, latt seg skremme eller fascinere. Men mens tidligere generasjoner forsto nordlyset gjennom mytologi og folketro, har det gradvis blitt utviklet mer systematiske, vitenskapelige fremgangsmåter. I dag er det det aller ypperste av teknologi som blir brukt i arbeidet med å avsløre det vakre lysfenomenets hemmeligheter.

 

Føl på lysets magiske tiltrekningskraft og bli samtidig kjent med dagens mest avanserte teknologi innen nordlysforskning.


Solvind og plasmaskyer. Romværet har en enorm kraft som kan påvirke både navigasjonssystemer, strømforsyning og annen infrastruktur. Nordlysforskernes arbeid, gjennom ulike målinger, simuleringer og modelleringer, tas i bruk både for å forstå, men også overvåke prosessene i verdensrommet. Dette arbeidet og den imponerende teknologien som brukes som en del av den, er noe av det vi blir nærmere kjent med på vår reise under lyset.
 
For den som ikke har muligheten til å ta turen til Tromsø, kan man fra midten av desember laste ned appen «Under lyset». Gjennom appen kan du bli kjent med skapelsen av nordlyset, og sentrale forskningsstasjoner i Nord-Norge.
 

 

 

Starter: 21.11.20 kl 00.00
Slutter: 21.11.29 kl 00.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Legg i kalender