SMARTstien - en undringsløype i Folkeparken

Bli med på oppdagelsesferd i området rundt museet.

Museumsdirektør Marit Anne Hauan på åpningen av Smartstien. Foto: June Åsheim (TMU)


Kunnskap kan forandre verden!


Det var museumsdirektør Marit Anne Hauans budskap, under åpningen av SMARTSTIEN i november 2012. Det var byråd for næring, kultur og idrett, Jonas Stein Eilertsen som fikk æren av åpne løypa formelt.
 
 
Lenke til nettstedet for SMARTstien.

SMARTSTIEN er en (fysisk) løype med syv stasjoner i Folkeparken. Hver stasjon inneholder et forskningsbasert tema. Temaene omfatter både natur- og kultur. Hvert tema er illustrert på skiltene, og det er mulighet for å laste ned mer informasjon i form av filmsnutter, foto, tegninger, tekst, fortellinger osv. Publikum kan også aktivt delta i praktiske aktiviteter knyttet til hver stasjon.

Museumspedagog Jan Höper har vært prosjektleder for SMARTstien.

- Museeet sitter på enormt mye kunnskap om nærmiljøet vårt. Vi har gjort denne kunnskapen mer tilgjengelig, der folk er. Vi har også vært veldig bevisst på at SMARTSTIEN skal inkludere så mange som mulig, derfor har vi også en versjon tilpasset rullestolebrukere og informasjon på engelsk, opplyser Höper.

Prosjektleder Jan Höper viser frem skiltene i SMARTSTIEN. Gjennom QR-koding på mobilen din får du tilgang på informasjon. Foto: June Åsheim (TMU)


Her finner du alle postene på SMARTstien: https://site.uit.no/smartstien.


 
Starter: 19.03.15 kl 00.00
Slutter: 31.12.99 kl 00.00
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Legg i kalender