Reiser til og fra UiT i Breivika

Alt faglig program foregår på UiTs hovedcampus i Breivika. Hotellene ligger i sentrum, og det er gode bussforbindelser til konferansestedet.

Hvordan kjøper jeg bussbillett?

Det er enklest å kjøpe billett via appen Troms Billett. Ordinær billett i rushtida koster kr 39 og ellers kr 25. Det er mulig å kjøpe billett på bussen, men det er dyrere og sjåførene aksepterer kun kontanter.

Ruteopplysninger finner dere på https://fylkestrafikk.no (se nærmere informasjon om ruter nedenfor).

Buss mellom sentrum og UiT

Det er hyppige bussavganger med rute 20, 21 og 34 fra bussholdeplassen «Smørtorget» nede i Fredrik Langes gate i sentrum (like i nærheten av Scandic Ishavshotell for dem som bor der). Gå av på holdeplassen «UiT», som er stoppet etter «UiT/Planetariet». Fra UiT tilbake til sentrum kan man ta rute 20, 21 og 33.

Bussene går ca. hvert 10. minutt og bruker ca. 10-15 minutter mellom UiT og sentrum.

Buss mellom flyplassen og UiT eller sentrum

De som ønsker å ta bussen fra flyplassen til UiT, kan ta rute 24, 40 eller 42 til bussterminalen i Giæverbukta (ett stopp) og bytte til rute 33. Gå av på holdeplassen «UiT», som er stoppet etter «UiT/Planetariet». Rute 40 og 42 kjører videre til sentrum. Reisetida til UiT avhenger av korrespondanse i Giæverbukta, men estimert tid er 20–30 minutter.

Taxi

Det koster i underkant av 200 kr å ta taxi fra flyplassen og sentrum til campus. Om man skal ta taxi fra UiT, slipper man hentetaksten om man går til taxiholdeplassen på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). På MIX-kiosken på campus (åpen til kl 18) kan man enkelt bestille bil ved trykke på skjermen som er like innafor inngangsdøra. Informasjon med kontaktopplysninger til Tromsø taxi ligger her, mens informasjon om Din Taxi er her.

 

Konferansestedet

Om du ankommer campus med buss, er det enkelt å finne fram til byggene der MONS arrangeres. Gå til høyre når du kommer ut av bussen på holdeplassen «UiT», og etter ca. 100 m krysser du over veien og går inn i HSL-bygget (jf. kartet nedenfor). Her vil du finne skilting til konferansefasilitetene. Den røde pila nedenfor viser vei til Aud. 1 i Teorifagbygget der åpninga av konferansen foregår onsdag 23. november.

 


Påmeldingsfrist, konferanseavgift og konferansemiddag

Konferanseavgiften betales samtidig som man melder seg på konferansen. Fristen er satt til 20. oktober 2022.  Konferanseavgiften dekker blant annet lunsj for to dager (torsdag og fredag), kaffe/te og pausemat. Avgiften er på kr 1000 for ordinære deltakere og kr 500 for ph.d.-stipendiater og masterstudenter.

Ved påmelding er det også mulig å melde seg på og betale for konferansemiddag. Middagen blir arrangert om kvelden torsdag 24. november på restauranten Skirri som ligger i havna i Tromsø sentrum. Konferansemiddagen som koster kr 615, består av en treretters meny med forrett, hovedrett og dessert. Hovedretten blir fisk. I påmeldingsskjemaet kan man spesifisere om man eventuelt ønsker en vegetarmeny eller en vegansk meny og også øvrige hensyn som det må tas hensyn til ved matservering på konferansen.

Påmeldingsfristen er ute, og det er ikke lenger mulig å registrere seg for konferansen.

 

Overnatting

Vi har ikke inngått avtale med noe enkelthotell. Hotellkapasiteten i Tromsø er inntil videre god i tidsrommet for konferansen, og konferansedeltakere får UHR-pris på en rekke hoteller i byen, eksempelvis hos kjedene Thon, Scandic og Nordic Choice Hotels.

Populære hoteller i øvre prissjikt er Clarion Hotel The Edge og Scandic Ishavshotell. På Clarion Collection Hotel With får man kveldsmat inkludert i romprisen, mens Comfort Hotel Xpress Tromsø og Thon Hotel Tromsø begge er sentralt plasserte og rimeligere alternativer.

Fordi sesongen for nordlysturisme i Tromsø gjerne er godt i gang allerede i slutten av november, kan hotellene fylles raskt, og vi oppfordrer konferansedeltakerne til å bestille hotellrom så raskt som mulig.