Lek og lær med de nye kostholdsrådene!

Illustrasjons-/bannerbilde for Lek og lær med de nye kostholdsrådene!

Er du nysgjerrig på hva de nyeste kostholdsrådene anbefaler at vi spiser, og hvordan du kan ta rådene i bruk i hverdagen? Velkommen til en dag med læring, moro og smakfulle opplevelser på Norges arktiske universitetsmuseum søndag 29. september!

For de små matentusiastene 
La barna dine prøve seg som små mesterkokker! Fiskesprell gir barna en sjanse til å utforske spennende smaker fra både fiske- og planteriket. Kanskje finner dere en ny favorittrett som kan nytes både hjemme og på eventyr i naturen?  

Lek med maten! 
Denne dagen inviterer vi barna til å leke med maten! Har du tenkt på at bønner kan brukes til kunst? Og vi behøver hjelp av barna til å lage Tromsøs fineste frukthage. Hvordan ser din fantasi-grønnsak ut? Vi byr på mange aktiviteter for barna denne dagen. 

50 år med matvaner i Tromsø 
Hva har endret seg i tromsøværingens kosthold de siste 50 årene? Befolkningsundersøkelsen Tromsøundersøkelsen er på plass for å dele av noen av svarene på det vi har funnet.  

Møt ernæringsekspertene! 
Kan det bli for mye fruktsukker? Hvordan få barnet til å spise erter og bønner? Og får man i seg nok protein om man kutter ut kjøtt? Kom å møt våre ernæringseksperter, som står klar til å svare på alle spørsmål du måtte ha om kosthold og de nye kostholdsrådene. 

Møt Tromsø sopp- og nyttevekstforening 
Er du interessert i å lære mer om sanking av nyttevekster? Tromsø sopp- og nyttevekstforening er på plass for å gi råd og veiledning om trygg sanking av sopp og andre nyttevekster i ditt nærområde. Kl. 15-17 er det soppkontroll, og du kan få kontrollert fangsten din. 

Utforsk det skjulte livet i fjæra! 
Nede i fjæra ved Folkeparken/det gamle akvariet har marinbiologene rigget opp mikroskopene sine. Ta en nærmere titt på det fascinerende livet i fjæra og lær mer om det marine økosystemet. Visste du forresten at tang og tare også er spiselig? Du kan også være med på omvisning i utstillingen om tareskogen kl. 13 på museet (påmelding i skranken ved museet). 

 

Arrangementet er del av Forskningsdagene 2024, og det er gratis inngang.  

TID Søndag 29. september kl. 11-16 
STED Norges arktiske universitetsmuseum, Lars Thøringsveg 10
INNGANG Gratis

Når: 29.09.24 kl 11.00–16.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte, Enhet
Kontakt: Siv Eli Vuolab / Siri Asphaug Holmøy
E-post: siv.e.vuolab@uit.no
Legg i kalender