Hva skjedde med maten?

Foredragsholder Susann Stave Foto: Ida Bjørvik
Susann Stave (31) har master i samfunnsernæring og jobber til daglig i Barnematbyen.no.

Susann driver instagramkontoen Susann.stave der hun blant annet deler informasjon om hvordan du som forbruker skal unngå å bli lurt i butikken. Se profilen hennes her; https://www.instagram.com/susann.stave/

Så tok tre forlag kontakt og spurte om hun ville skrive bok. Susann valgte Frisk Forlag. Boka kom i salg i mai i år. 

I lunsjforedraget får vi høre mer om boka Hva skjedde med maten?. Ultraprosessert mat har gått fra å være en sjeldenhet, til å fylle halve handlekurven vår. Det som kjennetegner den ultraprosesserte maten er at den er tillagt ingredienser eller prosesseringstrinn som gagner industrien, men ikke oss forbrukere. For matindustrien kjemper daglig om deg og ditt matinntak, samtidig som de skal øke egen profitt, og dette har fått konsekvenser for vår matkultur, helse, vaner og preferanser.

Utsnitt fra boka. 

Velkommen!

Lunsjforedrag under Forskningsdagene i regi av UiT i Harstad.

Med forbehold om justeringer i programmet.

Når: 20.09.24 kl 11.30–12.15
Hvor: UiT i Harstad, Panorama
Sted: Harstad
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Kontakt: Bjørn Vang
E-post: bjorn.vang@uit.no
Legg i kalender