Forestillingen Kristenretten 1000 år. En reise gjennom Norges historie i toner og ord. Både Olav den Hellige og Hans Nielsen Hauge dukker opp på scenen.

Illustrasjons-/bannerbilde for Forestillingen Kristenretten 1000 år. En reise gjennom Norges historie i toner og ord. Både Olav den Hellige og Hans Nielsen Hauge dukker opp på scenen.

I forbindelse med 1000-årsmarkeringen av kristenretten som ble satt på Moster i 1024, 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov og 200-årsmarkeringen av Hans Nilsen Hauges død i 2024, inviteres alle interesserte til denne forestillingen. En reise gjennom Norges historie i toner, ord og bilder sett med troens øyne, der både Olav den Hellige og Hans Nielsen Hauge er med på scenen. Fri adgang.

En Jubileumsforestilling i toner og ord. Mostratinget på Bømlo ble satt av Olav Haraldsson (med tilnavnet Den Hellige) og Biskop Grimkjell i år 1024. Innføringen av kristenretten var begynnelsen på en omfattende og radikal samfunnsomveltning – "fra maktsamfunn til rettssamfunn"  og markerte starten på en ny tid, med sterkere menneskelige hensyn og rettsvern for individet. Det var her statsdannelsesprosessen for Norge begynte, og vi feirer derfor dette som et nasjonalt lovjubileum. Forestillingen i Tromsø 3.mai er del av en turne gjennom hele landet, og fortsetter til Kirkenes. Mer om tider og steder på nettet. På selve Moster har de egen Jubileumsveke 29.mai til 2.juni.

Når: 03.05.24 kl 19.00–21.00
Hvor: Frimisjonen, Grønnegata 101
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Kontakt: Steinar Thorvaldsen
Telefon: +4795553130
E-post: steinar.thorvaldsen@uit.no
Legg i kalender