Ersfjordnatt

Illustrasjons-/bannerbilde for Ersfjordnatt

Velkommen til Ersfjordnatt

Lørdag 20. april 2024 kl. 19 på Bryggeloftet hos Bryggejentene i Ersfjordbotn.

Dørene åpner kl. 18.

Vi starter med en bokprat med Ragnhild Nilsen, Egil Mikalsen og Irene Larsen om boka Fra Tornedalen til Havlandet (2023). Deretter har vi invitert Herborg Rundberg for å fortelle om sin bakgrunn som komponist og musiker og framføre noe av sin musikalsk praksis.

 

Om boken Fra Tornedalen til Havlandet

“Kritikerrost roman! Les anmeldelse i avisa Nordlys ved forfatter Irene Larsen her (https://www.nordnorskdebatt.no/sterkt-og.../o/5-124-258017). Året er 1866, og vi befinner oss i Kukkola. Det er urolige tider, uår og nød, og mange søker et nytt og bedre liv i Norge. Brita Salomonsdatter legger ut på vandring til Alta, og drar videre med båt til Målsnes. Her blir hun tjenestepike hos den langt eldre handelsmannen Fredrik Konrad Hansen. De blir gift og får etter hvert fem barn.

Brita bruker sang og fortellinger hjemmefra for at barna skal bli kjent med livet til sine kvenske slektninger. Vi møter naboer og venner som er viktige for Brita, men som også gjør livet hennes komplisert, og vi blir kjent med Målsnes som handelssentrum og åsted for historiske begivenheter. Som husfrue får Brita noen gode år, før livet hennes endres dramatisk.” (https://www.ruijaforlag.no/.../fra-tornedalen-til-havlandet/)

Ragnhild Nilsen og Egil Børge Mikalsen

Ekteparet Ragnhild Nilsen og Egil Børge Mikalsen har nå gitt ut sin andre dokumentarroman. De er begge pensjonister etter å ha arbeidet store deler av sitt voksne liv ved UiT Norges arktiske universitet. Ragnhilds bestemor, Anna, skrev for mange år siden en beretning om sin mor, Karoline, og hennes skjebne etter at hun ble foreldreløs, fem år gammel. Da forfatterne begynte å se nærmere på den historien, oppdaget de at Karolines mor, Brita Salomonsdatter, hadde en mye mer dramatisk historie. En historie som fortjente å bli fortalt. (Bilde av de to er sendt tidligere.)

Irene Larsen
Irene Larsen er forfatter og lektor ved Kvaløya videregående. Hun har gitt ut fem skjønnlitterære bøker og fikk Blixprisen for diktsamling nummer én, "Anemonepust". For romanen "Der det gror skierri" fikk hun Havmannprisen i 2022. Irene er også leder for er samisk forfatterorganisasjon, Mun dajan- Foreninga samiske forfattere.

Herborg Rundberg
Herborg Rundberg fra Kåfjord i Nord-Troms er komponist og pianist med både klassisk og rytmisk utdanning fra Musikkonservatoriet i Tromsø. Hun har skrevet bestillingsverk for Nordnorsk Jazzensemble, Mean Steel og Riddu Riđđu-festivalen, og har komponert for teater og stumfilmer. Med jazzduoen LEAGUS har hun gitt ut flere kritikerroste album som opplever stor internasjonal anerkjennelse. Herborg underviser piano og samisk/kvensk samspill ved Kulturskolen i Tromsø, turnerer som musiker, og skriver samtidsmusikk. Herborg kombinerer klassiske, rytmiske og improvisatoriske elementer med en sjøsamisk identitet, og hennes arbeid med kvensk og samisk musikk i sammenheng skaper nyanser i det musikalske uttrykket.

Biletter: https://tikkio.com/tickets/47148-ersfjordnatt

Ersfjordnatt arrangeres av RettVest styret i samarbeid med Senter for arktisk humaniora (ArcHum) ved UiT Norges arktiske universitet. Det blir salg av vin og snacks.

Vi ordner skyss til Eidkjosen etter salongen for de som trenger det.
Ta kontakt med Lilli Mittner via sms: 471 85 977.

Når: 20.04.24 kl 19.00–22.00
Hvor: Bryggejentene
Sted: Annet
Målgruppe: Ansatte, Studenter
Kontakt: Lilli Mittner
Legg i kalender