Gratis billetter til alle studenter: forestilling Kvääniteatteri: Nuorassa kohisee - Sangen fra Rotsundet 14 mars kl 19.00

Kvääniteatteri: Nuorassa kohisee - Sangen fra Rotsundet

Om arrangementet

Hva får to unge menn til brutalt og nådeløst å myrde fem uskyldige mennesker som ikke har gjort dem noe vondt, som tvert imot kun ville dem vel? Stykket søker å trenge inn i menneskesinnets mørkeste avkroker og ta fatt i ondskapen og holde den opp mot lyset. 

Forestillingen handler om de unge kvenguttene Moses Samuelsen og Michel Hansen som ble dømt til døden for tyveri og drap på fem mennesker i Sør-Rotsund i Troms. Hele dramaet – både tyveriene, drapene og fengslingene fant sted i 1790-1791 på proprietærgodset til Madam Lyng. 

Stykket foregår på storgården Rotsund i Nord-Troms natt til femte juledag 1791. Natten før de skal henrettes sitter Moses lenket i et mørkt fangehull, dømt for drap. I det han går sine siste timer i møte blir han oppsøkt av fruen på godset - den unge prestedatteren og enken Ovidia, som er pålagt ansvaret for fangens sjelelige omsorg. Hun forsøker å forstå hva som har fått drengen hennes til å begå drap på uskyldige mennesker. 

Handlingen tar utgangspunkt i en virkelig historie, opprinnelig nedtegnet av Ernst Isaksen. Stykket hadde urpremiere på Beaivvás 9. september 2011 som «Sangen fra Rotsundet», og Rawdna Carita Eira ble nominert til Ibsenprisen 2012 for manuset. Teatersjef i Beaivvás på det tidspunktet var Haukur Gunnarsson som denne gang skal ha regi på forestillinga. Rawdna Carita Eira har skrevet om manuset for Kvääniteatteri.

Forestillingen spilles på både norsk og kvensk. Tekstes.

Kunstnerisk team:
Rawdna Carita Eira, dramatiker
Haukur Gunnarsson, regissør og kostymedesigner
Bård Lie Thorbjørnsen, scenograf
Ivar Beddari, komponist
Astrid Serine Hoel, koreograf

Øystein Heitmann, lysdesigner
Hege Ramstad, maskør
Tove Raappana Reibo, språkkonsulent

Skuespillere:
Astrid Serine Hoel, Ovidia
Ørjan Steinsvik, Moses
Anitta Suikkari, tante Berret

Teknisk team:
Cårejånni Enderud, kostymeproduksjon
Hilde Jakobsen, mask
Pål Jørgensen, scenesnekker
Karl-Magnus Malinen, tekniker
Stig Hjalmar Jacobsen, scenearbeider/transportør
Tina Eline Kristensen, produksjonsassistent
Inger Birkelund, produsent

Mer informasjon: kvääniteatteri.no

Billettkjøp gratis kun for studenter

velg kategori studenter ved UiT til kr 0
kode for kjøp er: UITAlta

Billetter kjøpes/reserveres her, Alta kultursal nettside: https://www.altakultursal.no/kvaaniteatteri-nuorassa-kohisee-sangen-fra-rotsundet-o6pey3/

Når: 14.03.24 kl 19.00–20.00
Hvor: Alta Kultursal
Sted: Alta
Målgruppe: Studenter
Kontakt: Julia Bobina
E-post: julia.bobina@uit.no
Legg i kalender