BAREKRAFT: Felles matlaging av overskuddsmat // Collective cooking with surplus food

Vil du lære mer om hvordan matsvinn kan forhindres? Tromsø Folkekjøkken leder oss gjennom en kveld med felles matlaging, hvor ingredienslisten består av overskuddsvarer fra butikker i Tromsø som ellers ville blitt kastet.

Do you want to learn more about how we can reduce food waste? People’s Kitchen Tromsø will guide us through an evening of collective cooking using surplus food from stores in Tromsø that would have been thrown away.

----------SCROLL DOWN FOR ENGLISH-----------
 
Da var det tid for sesongens siste BAREKRAFT. Denne gangen har vi fokus på matrester og overskuddsvarer i lokale butikker. Tromsø Folkekjøkken leder oss gjennom en kveld med felles matlaging, hvor ingredienslisten består av overskuddsvarer fra butikker i Tromsø som ellers ville blitt kastet.
 
I Norge kaster vi over 400 000 tonn mat hvert år, som kunne og burde vært spist. I gjennomsnitt kaster hver enkelt nordmann over 40kg mat hvert år. Dette kan vi gjøre noe med!
 
Vil du lære mer om hvordan matsvinn kan forhindres? Da er du hjertelig velkommen til en hyggelig kveld med sosial matlaging i kafé Rotunden hos Norges arktiske universitetsmuseum.
 
Tromsø Folkekjøkken stiller med overskuddsmat og utstyr, du trenger ikke ta med deg noe annet enn deg selv! 😊
 
I kaféen blir det salg av vin, øl og alkoholfritt.
 
Gratis inngang.
 
Velkommen!
 
----------ENGLISH-----------
 
Time has come for the final BAREKRAFT-evening of the season. This time we will focus on surplus food in your home and in local stores. People’s Kitchen Tromsø will take the lead this Wednesday and guide us through an evening of collective cooking using surplus food from stores in Tromsø that would have been thrown away.
 
Nationally we throw away more than 400 000 tons of food every year, that still could have been eaten. The average Norwegian wastes over 40kg of food annually. These are numbers we can change!
 
Do you want to learn more about how we can reduce food waste? Join us for a friendly evening of collective cooking in Café Rotunden at the Arctic university museum.
 
People’s Kitchen Tromsø will provide the equipment needed as well as the ingredients. You don´t have to bring anything but yourself! 😊
 
There will be wine, beer and alcohol free beverages for sale in the café.
 
Free entrance.
 
Welcome!
 
Når: 03.05.23 kl 18.30–21.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte, Enhet
Kontakt: Pernille Pedersen
E-post: pernille.pedersen@uit.no
Legg i kalender