8.mars-konsert - Hyllest til komponistene Amy Beach, Clara Schumann og Josephine Lang// 8th of march concert

Illustrasjons-/bannerbilde for 8.mars-konsert - Hyllest til komponistene Amy Beach, Clara Schumann og Josephine Lang// 8th of march concert

Velkommen til en klassisk konsert som hyller kvinnelige komponister og deres verk på museet onsdag 8.mars klokka 18.30. Gratis inngang. Salg av vin, øl og alkoholfritt.

//Welcome to a classical debut concert to female composers and their pieces, at the museum 8th of march at 6.30pm. Free entry. Wine, beer, and non alcoholic beverages for sale in the café.

På kvinnedagen inviterer musikk og kunststudenter ved UiT til en uforglemmelig musikalsk opplevelse i Rotunden på Norges arktiske universitetsmuseum. De vil presentere romantiske sanger skrevet av fire kvinnelige komponister fra både 18- og 1900-tallet. Amy Beach, Clara Schumann og Josephine Lang er tre av mange kvinnelige komponister som burde representeres oftere i den klassiske verden, og med denne konserten ønsker de å spre kunnskap om deres musikalske verk. I forbindelse med konserten setter de også opp ei utstilling med ulike verk fra kvinnelige kunstnere som publikum kan utforske før konsertstart.
Utøverne skriver; "Vi er en romantisk gjeng, med hjerter som higer etter romanse, så selvfølgelig blir tematikken denne aftenen kjærlighet på alle måter du kan tenke deg. Vi gleder oss til å se dere der!" 


Sanne Suh Berger, klaver
Giovanna Alves Dos Santos, sang
Irene Tandberg, cello

Programmet startet kl.18.30!  I kaféen blir det salg av vin, øl, alkoholfritt og snacks. 

Gratis inngang for alle! Velkommen.

Dette arrangementet er skapt med intiativ fra studenter og i samarbeid med Voices of Women (Erasmus+), Senter for kvinnehelseforskning(UiT) og UMAK (Universitetsmuseet, Musikkonservatoriet og Akademi for kunstfag). Arrangementet inngår i Gender Awareness Week i regi av Senter for kvinne- og kjønnsforskning.

Når: 08.03.23 kl 18.30–20.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte, Enhet
Kontakt: Giovanna Alves dos Santos og Irene Tandberg
E-post: giovanna.krog456@gmail.com
Legg i kalender