Solsøndag: konsert, miniforedrag, barneaktiviteter og solboller!

Velkommen til Solsøndag 22. januar 2023. Endelig er sola tilbake og vi feirer med den tradisjonsrike konserten til Sandnessund blandakor, et lite solforedrag med postdoktor Daniel Appenroth (ASTI, UiT) og barneaktiviteten solbildeverksted.  

PROGRAM

Kl.12–13 
rigger vi opp til et solbildeverksted for alle barna. Her kan alle barn lage solbilder med farget ark formet etter sine egne hender.

Kl.12.30 blir det mini-solforedrag med postdoktor Daniel Appenroth fra forskningsgruppen ASTI – Arctic Seasonal Timekeeping Initiative – a UiT Aurora Centre.
"Vi Tromsøværinger vet at solen kommer tilbake snart og vi kan forberede oss, for eksempel ved å finne solbrillene igjen eller planlegge lengre turer. Vi vet at soldagen kommer fordi vi bruker kalendere. Men hva med dyr, hvordan vet de at solen kommer tilbake? Dyr har en biologisk kalender som hjelper dem til å forberede seg på de kommende sesongene. Temaet for mitt lille solforedrag er dyrenes biologiske kalender."

Kl 13.00 holder Sandnessund blandakor sin tradisjonsrike solkonsert for oss. Koret dirigeres av Sissel Helland og Ola Graff er med på piano. Koret inviterer barna og de voksne med på å synge kjente soldags­sanger. Denne konserten har lang tradisjon og har blitt arrangert over 30 ganger på museet. Bli med å synge sola tilbake! 
 

I kafeen selger vi solboller og kakao. Velkommen!

 Inngang: Vanlig museumsbillett. 100 kr ordinær, 50 kr Honnør og UiT-ansatt. Barn under 18 år og studenter går gratis.

 
Når: 22.01.23 kl 12.00–14.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte, Enhet
Ansvarlig: Elise Johansen
Legg i kalender