Lansering av bokverket Andre verdenskrig i nord

Lørdag 15. oktober lanseres bokverket "Andre verdenskrig i nord" i Tromsø. Her kan du melde deg på arrangementet.

For første gang foreligger nå en større framstilling av andre verdenskrig i et nordlig perspektiv. Trebindsverket "Andre verdenskrig i nord" er basert på mye ny forskning og utnytter også den rike etterkrigslitteraturen på feltet. Forfatterne er faghistorikere og spesialister på den nordlige krigshistorien. 

Bokslippet markeres med et lanseringsseminar i Rødbankens Festsal, Tromsø, lørdag 15. oktober. Dette arrangementet er åpent for alle, men krever påmelding.

Her kan du melde deg på arrangementet

Her finner du programmet for lanseringsseminaret 

Bokverket løfter fram mange temaer og gir dem nye perspektiver og analyser. Noen temaer er kjent og har vært debattert i mange tiår, andre har fått mindre oppmerksomhet til nå.

Blant temaene fra bokverket er:
* Felttoget i Nord-Norge * Det tyske og norske okkupasjonsregimet * Motstandsorganisasjoner og -aksjoner * Sivil motstand og landsflukt * Hverdagsliv og arbeidsliv * Helse i krigstid * Holocaust i nord * Minoriteter i krig * Krigsfanger fra øst * Relasjoner mellom tyskere og nordmenn * Tvangsevakuering og brenning * Frigjøring og oppgjør * Gjenreising

Prosjektet benytter seg av forskningsressursene i historiemiljøet ved UiT og andre institusjoner i Nord-Norge og finansieres gjennom et generøst finansielt bidrag fra den bergenske forretningsmannen Trond Mohn.

Når: 15.10.22 kl 10.00–16.00
Hvor: Rødbankens Festsal, Tromsø
Sted: Tromsø
Målgruppe: Gjester / eksterne, Inviterte
Kontakt: Fredrik Fagertun
E-post: fredrik.fagertun@uit.no
Legg i kalender
Vedlegg / Bilder:
Program lansering bokverket Andre verdenskrig i nord