Sápmi på skeiva

Under Forskningsdagene inviteres alle interesserte til arrangementet Sápmi på skeiva.

I år er det skeivt kulturår i Norge. Det markeres over hele landet, også i Sápmi. Både å være samisk og være skeiv er blitt lettere – til tross for fortsatte fordommer og problemer. Flere snakker om det og det skjer mye særlig på kulturfronten. Under årets Márkomeannu-festival på Evenes ble det presentert en kjønnsnøytral gákti og en skeiv lávvu. En del av æra gis til Queering Sápmi, ei utstilling og bok som fortalte historiene til skeive samer.

I Sápmi på skeiva fortsetter vi å sette skeive tema i Sápmi på dagsorden. Du får møte kunstnere, forskere, helsearbeidere og kulturarbeidere. Vi viser en del av Queering Sápmi-utstillinga, snakker om nye måter og uttrykke kjønn og samisk identitet på, og samtaler om hva det betyr å være skeiv og samisk i dag – og hva det betyr for samfunnet som helhet. Artister er Ole Henrik Lifjell og Elle Maija Bær & Øystein Myrvoll. I samtalen deltar Márjá Karlsen, Elfrida Bergman, Torjer Olsen og Elisabeth Stubberud.

Arrangementet er et samarbeid mellom Márkomeannu, UiT Norges arktiske universitet, Universitetssykehuset Nord-Norge og Narvik bibliotek.

 

 

Når: 29.09.22 kl 17.30–19.00
Hvor: Narvik bibliotek
Sted: Narvik
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Kontakt: Torjer Andreas Olsen
E-post: torjer.olsen@uit.no
Legg i kalender