Filmvisning: Buot iežan bohccuid dovdann / Alle mine rein kjenner jeg

Visning av kortfilmen

Buot iežan bohccuid dovdann / Alle mine rein kjenner jeg

Med Grete Andrea Kvaal

 

 

Vi møter reindriftsutøver Karen Anna Nilsdatter Logje Gaup (f. 1938) som lever sitt liv på flytting etter reinen, om våren på vinterbeite i Kautokeino til sommerbeitet på Arnøya, om høsten tilbake til vinterbeitet. Grete Andrea Kvaal har regien på filmen og filmfotograf er Karen Annas barnebarn Ánne Kátjá Nilsdatter Gaup. Filmen er fra 2020. Den varer i 24 min.

Kunstner Grete Andrea Kvaal vil være til stede på filmvisningen og er tilgjengelig for spørsmål og samtale med oss. Hennes målsetting har blant annet vært å synliggjøre og løfte frem kvinnenes viktige stilling i reindrifta.

Utgangspunktet er Kvaals lange samarbeid med Logje Gaup. I 1986 startet Kvaal å dokumentert kvinners arbeid i reindrifta, noe som har resultert i et svært omfattende billedmateriale. Noen fotografier fra prosjektet var sammen med filmen inkludert i utstillingen «Alle mine rein kjenner jeg: Karen Anna og hennes siida 1986–2020», blant annet vist ved Senter for nordlige folk og RiddoDuottarMuseat. Tidligere har noen av arbeidene blant annet vært vist på Festspillene i Nord-Norge i 1988, og Kvaal fikk i 2001 boken Karen Anna og hennes siida utgitt på Pax forlag.

Det serveres bidos fra Samskipnaden.

På grunn av smittevernhensyn er det begrenset med plasser.

Arrangør: Forskningsgruppa WONA

 

 

Når: 04.02.22 kl 15.15–16.30
Hvor: Kino, Teorifagbygget, hus 6, 2. etasje. TEO 6.222
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte, Enhet
Kontakt: Elin Haugdal, Monica Grini
E-post: elin.haugdal@uit.no

Påmelding
Frist: 02.02.2022
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender