Hovedmarkering Samenes nasjonaldag ved UiT Campus Alta 2023

Velkommen til festmarkering av Samenes nasjonaldag på UiT i Alta! Welcome to the celebration of Sami National Day at the UiT in Alta!

 

 

Følg markering digitalt: https://www.altaposten.no/video/direkte/i/wAKLwo/direktesending-fra-samefolkets-dag-paa-uit

Program for dagen - kafe Tamsøy kl 1200 - 1300

  • Velkommen til markeringen v/ Bente Haug, Viserektor UiT Alta

  • Kulturelt innslag v/ Hege Andersson – joik på klarinett

  • Hilsen fra Dag Rune Olsen, Rektor UiT 

  • Dagens hovedtale Mikkel Eskil Mikkelsen, Sametingsråd og kulturelt innslag v/ Piera Eira - sterk tradisjonsstemme fra Maze 

  • Hilsen fra studentene v/Oda Katrine Aune Andersen
  • Kulturell avslutning v/ Lena Thuri og Piera Eira med kaffe og kake til alle fremmøtte

Hege Andersson – joik på klarinett

Uventet repertoar fra en høyt utdannet klassisk musiker. Fremfører sin tolkning av et par av de mest kjente joikene vi har.

Hege er født og oppvokst i Alta. Hun er utdannet på musikkonservatoriet i Tromsø, Sibeliusakademiet i Helsinki og musikkhøgskolen i Malmö og har en master i utøvende klarinett. For tiden underviser hun på Alta kulturskole.

Hege brenner for at det lokale kulturlivet i Finnmark skal høres og vises, at det ikke spiller noen rolle om hvor i verden du bor, bare du gjør de tingene som gjør at du lykkes og kjenner at det gjør en forskjell for deg selv og andre.

Piera Eira - sterk tradisjonsstemme fra Maze

Piera er en ung reindriftsutøver som har gjort seg kjent som en fremragende joiker de siste årene. Han har bidratt på flere musikkutgivelser allerede. Piera Eira som joiker er navn vi garantert kommer til å høre mer av i årene fremover.

Lena Thuri og Piera Eira - Fra 0-100 i rekordfart

Lena Maria fra Alta tok i 2018 kontakt med Sami Music Week med forespørsel om å være med i låtskrivercampen Arctic Song Lab. Uten erfaring hev hun seg rundt med erfarne låtskrivere og produsenter. 5 år senere vinner hun Sveriges radios konkurranse for årets beste samiske låt (Per Johan sin joik, komponert av Marit Anne Buljo) sammen med Piera Eira. Det er intet mindre enn et kvantesprang. Begge artistene er født og oppvokst i Maze.

Hjertelig velkommen!

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Sami Music Week er internasjonal musikkfestival i Nordlysbyen Alta. Festivalen gjennomføres hvert år i uke 6.
Programmet til Sami Music Week inneholder konserter med populære samiske artister, seminarer med temaer innen musikk- og kulturfeltet, og diverse arrangement for voksne og barn, som gjennomføre i samarbeid med flere arrangører i Alta.

UiT campus Alta og Sami Music Week har samarbeidet om arrangement og events med fokus på samisk musikk og kultur siden 2018.

Når: 06.02.23 kl 12.00–13.00
Hvor: UiT i Alta, kafe Tamsøy
Sted: Digitalt, Alta
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Kontakt: Julia Bobina
E-post: julia.bobina@uit.no
Legg i kalender