Helsetjenesteforskningskonferansen 2022

Ikke gå glipp av spennende foredrag og diskusjoner på Helsetjenesteforskningskonferansen 2022. Tema er "Praksisvariasjon i helsetjenesten - er likeverdighet en illusjon?".

Konferansen er en viktig møteplass for alle med interesse for, og ønske om, å styrke norsk helsetjenesteforskning. Her blir det kunnskapsdeling, erfaringsutveksling, nettverksbygging og inspirasjon. 

Program

Overordnet tema for konferansen er «Praksisvariasjon i helsetjenesten – er likeverdighet en illusjon?». Du kan se fram til aktuelle foredrag og spennende diskusjoner i plenums- og parallellsesjoner. Programmet blir ferdigstilt i løpet av høsten, men er her noe av det du kan se fram til:

UBERETTIGET GEOGRAFISK VARIASJON I HELSETJENESTEN

  • Under denne tema-bolken får vi foredrag av David Goodman. Han er professor ved The Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice. Goodman har i mange år hatt interesse for årsaker og konsekvenser av uberettiget praksisvariasjon i helsetjenesten. 
  • Vi får også en presentasjon av Helseatlas for kroniske sykdommer, og vi får høre mer om forskning i SKDE med fokus på praksisvariasjon. 

FORSKNING PÅ COVID-19 MED VEKT PÅ VARIASJON

  • Pandemien har gitt helsetjenesten utfordringer med å ivareta «sørge-for-ansvaret». Under denne tema-bolken presenteres analyser av hvilke konsekvenser pandemien har hatt for spesialisthelsetjenesten, samt forskningsprosjekter som belyser effekter av pandemien i kommunehelsetjenesten.

Abstracts og påmelding

Du er velkommen til å sende inn abstracts til parallellsesjonene.

Mer informasjon om abstracts og hvordan du sender inn, samt hvordan du melder deg på, finner du på våre konferansenettsider: Helsetjenesteforskningskonferansen 2022.

Vi håper å se deg i Tromsø på konferansen i oktober!

Arrangører er Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE) og Helse Nord RHF i samarbeid med Nasjonalt nettverk for helsetjenesteforskning.

Starter: 18.10.22 kl 09.00
Slutter: 19.10.22 kl 13.00
Hvor: Radisson Blu Hotel, Tromsø
Sted: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Gjester / eksterne, Ansatte
Kontakt: Petra Gabriele Pohl
E-post: post@skde.no
Legg i kalender