Helsetjenesteforskningskonferansen 2022

Ikke gå glipp av spennende foredrag og diskusjoner på Helsetjenesteforskningskonferansen 2022. Tema er "Praksisvariasjon i helsetjenesten - er likeverdighet en illusjon?".

Konferansen er en viktig møteplass for alle med interesse for, og ønske om, å styrke norsk helsetjenesteforskning. Her blir det kunnskapsdeling, erfaringsutveksling, nettverksbygging og inspirasjon. 

Program

Overordnet tema for konferansen er «Praksisvariasjon i helsetjenesten – er likeverdighet en illusjon?». Du kan se fram til aktuelle foredrag og spennende diskusjoner i plenums- og parallellsesjoner. Programmet blir ferdigstilt i løpet av høsten, men er her noe av det du kan se fram til:

UBERETTIGET GEOGRAFISK VARIASJON I HELSETJENESTEN

  • Under denne tema-bolken får vi foredrag av David Goodman. Han er professor ved The Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice. Goodman har i mange år hatt interesse for årsaker og konsekvenser av uberettiget praksisvariasjon i helsetjenesten. 
  • Vi får også en presentasjon av Helseatlas for kroniske sykdommer, og vi får høre mer om forskning i SKDE med fokus på praksisvariasjon. 

FORSKNING PÅ COVID-19 MED VEKT PÅ VARIASJON

  • Pandemien har gitt helsetjenesten utfordringer med å ivareta «sørge-for-ansvaret». Under denne tema-bolken presenteres analyser av hvilke konsekvenser pandemien har hatt for spesialisthelsetjenesten, samt forskningsprosjekter som belyser effekter av pandemien i kommunehelsetjenesten.

Abstracts og påmelding

Du er velkommen til å sende inn abstracts til parallellsesjonene. Fristen for innsending er 15. januar 2022.

Mer informasjon om abstracts og hvordan du sender inn, samt hvordan du melder deg på, finner du på våre konferansenettsider: Helsetjenesteforskningskonferansen 2022.

Vi håper å se deg i Tromsø på konferansen i mars!

Arrangører er Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE) og Helse Nord RHF i samarbeid med Nasjonalt nettverk for helsetjenesteforskning.

Starter: 16. mars 2022 kl. 09.00
Slutter: 17. mars 2022 kl. 16.00
Hvor: Radisson Blu Hotel, Tromsø
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Gjester / eksterne, Ansatte
Kontakt: Petra Gabriele Pohl
E-post: post@skde.no
Legg i kalender