Skråblikk på fremtidens mat – sjømatens rolle?

I forbindelse med arrangementet Tromsø Folkekjøkken torsdag 28. oktober vil professor Edel Elvevoll fra UiT kl. 1900 holde foredraget «Skråblikk på fremtidens mat – sjømatens rolle?».

 

De neste tiårene vil verden stå overfor minst to sentrale utfordringer. Innen 2050 skal vi skaffe nok mat til nærmere ti milliarder mennesker. Samtidig skal klimagassutslippene reduseres.

Tilgangen på landareal, ferskt vann og næringsstoffer begrenser mulighetene på land. Havet utgjør over 70 % av jordas overflate, og er lite utnyttet til matproduksjon. Konsum av sjømat målt som kalorier utgjør omkring 2 %. Hvordan kan marine næringer bidra?

 

Vi får også prøve spennende smaksprøver på mat basert på tang fremstillet av Nord Norsk Tang og Plante Foredleri.

 

Foredraget foregår under arrangementet Tromsø Folkekjøkken. Her kan du diskutere og lære mer om matavfall, samtidig som du er med å lage og spise mat som ellers skulle vært kastet. Les mer her.

 

Med forbehold om endring.

Når: 28. oktober 2021 kl. 19.00–19.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Karen Marie Christensen
Legg i kalender