Frihet i bytte mot trygghet

Da pandemien brøt løs var det unntakstilstand. Rettigheter og friheter vi tar for gitt ble satt til side for å trygge samfunnet mot sykdommen. Og de aller fleste av oss fulgte tiltakene lydig.

Men var prisen vi betalte for å trygge oss mot sykdommen for høy? Var tiltakene i det hele tatt lovlige? Og hvordan kan vi lære oss å leve med farlige virus fremover?

Vi får med oss noen av landets mest erfarne forskere på temaet, når vi inviterer til en kveld med film, foredrag og diskusjon om korona og juss.

Arrangementet blir også strømmet.

VELKOMMEN!

Arrangementet foregår i Museumssalen, og begynner kl. 19.00 med filmvisning, deretter blir det innlegg og debatt kl. 20.15.

Man trenger ikke melde seg på arrangementet nå da myndighetene har tatt bort de nasjonale smittevernsrestriksjonene.

Arrangementet markerer også åpningen av vår nye utstilling i VitenSkapet: "Tror du lover bare virker av seg selv?"

Arrangementet er del av den nasjonale festivalen Forskningsdagene som i år har temaet «Fred og konflikt». Det er gratis å delta på arrangementet på museet for alle.

Du kan også følge arrangementet hjemmefra, det blir strømmet:

1) Kl. 19.00 viser vi filmen "Alt blir bra?" (57 minutter) av Carl Christian Lein Størmer. Billett til filmen (kr. 100) kjøper du gjennom TIFF her: TIFF Digital - ALT BLIR BRA? - VOD (ticketco.events). Strømming av filmen er i samarbeid med TIFF.

2) Kl. 20.15 blir det innlegg og debatt. Du kan følge denne delen av arrangementet gratis her: https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/f303ddfbb70b4295a105a3225a27e41b1d 

Når: 29. september 2021 kl. 19.00–21.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Karen Marie Christensen
Legg i kalender