verdensteatret.no). Filmen er tekstet på engelsk. Free entry (book your seat at verdensteatret.no), english text " /> verdensteatret.no). Filmen er tekstet på engelsk. Free entry (book your seat at verdensteatret.no), english text " />

Filmvisning og Q&A: Rekonstruksjon Utøya

23. september kl. 18.30.

Gratis inngang (reserver din plass på verdensteatret.no). Filmen er tekstet på engelsk.

Free entry (book your seat at verdensteatret.no), english text 

 

Nettstedet filmweb.no sier om filmen at "Rekonstruksjon Utøya er en sterk og nedstrippet gjenfortelling fra fire som opplevde en av de verste terrorhandlingene i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen."

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er til stede i hele prosjektet. I studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.
 
Etter filmen blir det panelsamtale mellom Torje Hanssen som overlevde Utøya, Harriet Hansen som er med i filmen og Steffan Svendsen, psykologen som veiledet deltakerne. Diskusjonen modereres av Marcela Douglas (Senter for fredsstudier, UiT), som også vil knytte samtalen opp mot hvilken rolle film kan ha i menneskerettighetsarbeid.   

Har du ikke mulighet til å se filmen, men vil gjerne få med deg panelsamtalen? Den blir strømmet på Facebook

Bilde fra innspillingen av Rekonstruksjon Utøya. Foto: rekonstruksjonutøya.no
Når: 23. september 2021 kl. 18.30–20.45
Hvor: Verdensteatret i Tromsø
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Kontakt: Marcela Douglas
E-post: marcela.douglas@uit.no
Legg i kalender