Darwin-søndag

Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum) inviterer til Darwin-søndag 16. februar kl. 12 – 15. Kom og se hva farger, rur og gjøk har med Darwin å gjøre? Quiz og aktiviteter for barna. Premier. Velkommen!

 

Charles Robert Darwin (1809 – 1882) kunne hatt 211 års bursdag 12. februar, og vi feirer ham søndag 16. februar. Han er mest kjent for boka Artenes opprinnelse og evolusjons-teorien. Vi viser eksempler på dette hentet fra våre samlinger.

Disse stander finner du i utstillinga NaturligVis:

 

Match eller mismatch

Vi arrangerer en fargeglad sammenkomst av planter, dyr og mineraler vi har hentet frem fra samlingene våre. Delta i konkurranse om farger. Det blir quiz: Hvem er hvem og har fargeklatt som matcher hverandre? Er isbjørnens pels kritthvit eller strågul? Du får vite hva fargene kommer fra og fargens rolle i evolusjonen. 

 

 

Gjøken - en falskmyntner!

Gjøken lurer vertene ved å legge egg som ligner vertene, en slags falskmyntner. Noen verter avslører gjøken, andre lar seg lure. Hvorfor kaster ikke vertsfuglene ut gjøkungene, som ikke ligner på egne avkom? Hør om gjøken og vertsfuglene i deres evolusjonære våpenkappløp.

 

 

Verdens lengste penis!

Du har sikkert sett rurer sitte fast på stein i fjæra? Men visste du at de også setter seg fast på hvaler og havskillpadder og reiser langt omkring? Hør også hvorfor ruren har verdens lengste penis i forhold til kroppsstørrelsen. Darwin skrev fire bøker om rurene. Vi har hentet det interessante dyret frem fra våre samlinger så du kan se nærmere på det.

 

 

Kamuflasje - Survival of the Fittest

Finn makkene!

I denne aktiviteten for barna kan du lære om hvordan dyrene kamuflerer seg og hva det betyr for å overleve. Premier for å delta i aktiviteten!

 

 

Velkommen!

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 16. februar 2020 kl. 12.00–15.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum)
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne