Rettsregler og avtaler har betydning for matsikkerhet og –trygghet, kvalitet, markedsadgang og en samfunnsøkonomisk og rettferdig utnyttelse av våre fiskeressurser.
Dette er et åpent faglig møte (workshop/seminar), og alle interesserte er hjertelig velkommen til å melde seg på.
PÅMELDING
Arrangementet er gratis!
Frist for påmelding er 1. desember 2019.
Velkommen!
Med vennlig hilsen
ARBEIDSGRUPPEN FOR MATSYSTEMRETT
Margherita Paola Poto Irene Vanja Dahl Svein Kristian Arntzen
Velkommen
Introduksjon til rettsområdet
Margherita Paola Poto, postdoktor, Jurfak
Det internasjonale rammeverket, del 1: Observations on Food Wastage
Jane Murungi, Lecturer, University of Nairobi, Kenya, Currently Guest Researcher,
Abo Akademie University (Institute for Human Rights), Turku, Finland
Det internasjonale rammeverket, del 2
Valentina De Gregorio, Migrant Network Communications Manager, Slow Food
Innlegg nr. 1
Gunn H. Knutsen, fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge
Innlegg nr. 2 Matsvinnprosjektet
Hilde Herland, kvalitetskoordinator, Lerøy Norway Seafoods.
Innlegg nr. 2 Begrensning av produksjonstap akvakultur
Kathrine Robertsen, driftsleder, Lerøy Aurora.
Pause 10.55-11.10
Innspill nr. 1
Paula Victoria Capodistrias, Matsentralen Norge
Innspill nr. 2
Ana Karina Carvajal, SINTEF Ocean, Trondheim
Innspill nr. 3
Edgar Henriksen, Nofima, Tromsø
Innspill nr. 4
Runar Gjerp Solstad, Nofima, Tromsø
Lunsj 12.30-13.30
Matloven
Hans Peder Hvide Bang, Oslo
Havressurslova
Vidar Landmark, ekspedisjonssjef, Oslo
Akvakulturloven
Halfdan Mellbye, advokat, Bergen
Fiskesalgslagsloven og forretningsvilkår
Gerd Kristoffersen, Norges Råfisklag, Tromsø
Refleksjoner og debatt
God tur hjem!