Havets hemmeligheter: Skuld’ Torsken os feyle, hva havde vi da?

Velkommen til Havets Hemmeligheter med JCLOS - K.G. Jebsen Centre for the Law of the Sea på UiT– og få spennende kunnskap om havet i en uformell og hyggelig setting! Denne gangen er tittelen: Skuld’ Torsken os feyle, hva havde vi da?

Her vil dere få høre om torskens betydning for Tromsø og Nord-Norge i et historisk perspektiv, hvilke konsekvenser oljeforurensning har for polartorsken og regelverket for forvaltning av torskebestanden.

 

Bidragsytere vil være Professor Gunnar Ketil Eriksen fra Det juridiske fakultetet, førsteamanuensis Irene V. Dahl fra JCLOS ved Det juridiske fakultetet og stipendiat Morgan Lizabeth Bender, Institutt for Arktisk og Marin Biologi – alle ved UiT Norges Arktiske Universitet.


Det vil serveres forfriskninger, litt vin og fingermat. Arrangementet er gratis.


Om presentasjonene fra bidragsyterne:
Gunnar Ketil Eriksens presentasjon har tittelen «Torsken og den alter ego skreiens betydning for livsberging, bosetting og økonomi i et historisk og rettshistorisk perspektiv».


The title of Morgan L. Benders’ presentation is “Dubious youth of Polar cod in the future Arctic”.

She will (in English) present her research on          

the sensitivity of the polar cod to the simultaneous

stress of low levels of crude oil and warmer water

temperature at the egg and larval stages.


Irene V. Dahl presenterer “Torsken “vår” i et rettslig perspektiv”. Hun vil særlig snakke om hvordan man løste torskekrigen i Barentshavet og om forholdet mellom torsk og olje i Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe).


 
Når: 28.02.19 kl 19.00–22.00
Hvor: Champagnekantina Teo Hus 6
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Christin Skjervold
Legg i kalender