Lørdagsuniversitetet: Finnmarksløpet – livet bak hundesleden. Foredrag og film

Vinterens eventyr står for døra og UiT Norges arktiske universitet inviterer til Lørdagsuniversitet den 2. mars på Alta bibliotek.

 

FILM OG FOREDRAG: Under Lørdagsuniversitetet får du et innblikk i hundekjøringsmiljøet, både gjennom film og foredrag. Foto: Stine Sand

Førsteamanuensis Brynhild Granås har forsket på hundekjøringskulturen i Finnmark. Hun har fulgt hundekjøringsmiljøet over tid, blant andre Åse Østvold og Espen Bech som driver hundegård i Mathisdalen. Hennes foredrag tar for seg hverdagen til hunder og mennesker som deltar i Finnmarksløpet. Hun spør blant annet hva trekkhunder kan lære oss mennesker om oss sjøl og samfunnet, tida og miljøet vi lever i.

 

Filmen Finnmarksløpet for første gang er laget av førsteamanuensis og filmskaper Stine Sand. Vi følger tidligere Øytun-elev Karin Olsson på hennes livs største utfordring: å delta i Finnmarksløpet. Det blir et løp med opp- og nedturer, glede, blod og tårer og vi får se hvor viktig forholdet er mellom hund og kjører. Karin har jobbet på Jotka fjellstue hvor hun i forkant av løpet trente hundene til oppsitter Steinar Kristensen. Filmen vises for første gang i Alta og har tidligere blitt vist på tre filmfestivaler i Norge og utlandet.

 

Velkommen!

 

Når: 02.03.19 kl 13.00–14.15
Hvor: Alta bibliotek
Sted: Alta
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Ansvarlig: Inger Elin Kristina Utsi
Legg i kalender