Lørdagsuniversitetet: Meininga med dauden (Tromsø)

Gjer dauden livet meiningslaust? Eller gjev dauden meining til livet? På Laurdagsuniversitetet snakkar filosof Heine Holmen om korleis dauden kan gjere et kort og sårbart menneskeliv meiningsfullt.

 

Det einaste sikre vi veit i livet, er at det ein dag er slutt. Nokon av oss spring på tredemøllar for å holde dauden på avstand, andre kjøp livsforsikringar og mange kjenn på ein frykt for det som ventar. Vi skal døy.

Dauden kan gjere at vi still spørsmål ved om livet kan ha meining. Sidan vi streve med svaret diktar, syng og vitsar vi om dauden.

I foredraget sitt vil Holmen forklare tanken om at eit relativt kort menneskeliv har meining og verdi nettopp i kraft av at vi er sårbare og ikkje lever så lenge.

 

Det eneste sikre vi vet i livet, er at det en dag er slutt. Noen av oss løper på tredemøller for å holde døden på avstand, andre kjøper livsforsikringer og mange kjenner på en frykt for det som venter. Vi skal dø.

Døden kan gjøre at vi stiller spørsmål ved om livet kan ha mening. Siden vi strever med svaret dikter, synger og vitser vi med døden.

På Lørdagsuniversitetet vil Heine Holmen forsvare tanken om at et relativt kort menneskeliv har mening og verdi nettopp i kraft av at vi er sårbare og ikke lever så lenge.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 02. mars 2019 kl. 13.00–14.00
Hvor: KulturHuset, Lillescenen
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne, inviterte
Kontakt: Irene Mercer