Sámi álbmotbeaivi | Samenes nasjonaldag | Sami National Day 2019

UiT ávvuda sámi álbmotbeaivvi Ártnas gaskavahku 6.2. dii. 12-14. Guoimmuheapmi, girjealmmuheapmi sártnit ja herskkostallan. | UiT markerer samenes nasjonaldag i Árdna onsdag 6.2. kl. 12-14. Kulturelt innslag, taler og servering. | UiT celebrates the Sami National Day in Árdna, Wednesday February 6, 12-14.

Prográmma:

12.00: Lávlut Sámi soga lávlaga

12.10: Beaivvi sárdni, rektor Anne Husebekk

12.20: Girjealmmuhus: Lars Ivar Hansen «The Sámi, State Subjugation and Strategic Interaction: Individual mobility within multicultural networks»

12.40: Guoimmuheapmi: Elina Johansen Ijäs lávlu

Mii guossohit gáfe ja gáhku.

Bures boahtin buohkaide!

**********************

Program:

12.00: Vi synger Samefolkets sang

12.10: Tale for dagen ved rektor Anne Husebekk

12.20: Boklansering: Lars Ivar Hansen «The Sámi, State Subjugation and Strategic Interaction: Individual mobility within multicultural networks»

12.40: Sang ved Elina Johansen Ijäs

Vi avslutter med kaffe og kaker. Tidspunktene er omtrentlige.

Alle hjertelig velkommen!

12.00: We sing the Sami national anthem.

12.10: Speech by Rector Anne Husebekk

12.20: Book launch: Lars Ivar Hansen «The Sámi, State Subjugation and Strategic Interaction: Individual mobility within multicultural networks»

12.40: Music by Elina Johansen Ijäs

We end the celebration by serving coffee and cakes. The schedule is approximate.

Welcome!

Lágideaddji/Arrangør/Organizer: Sámi dutkamiid guovddáš / Senter for samiske studier / Centre for Sami Studies

Når:
06.02.19 kl. 12:00 - 14:00