UiTfrokost med Tove Bjørgås om mellomvalget: Hva står på spill for USA og verden?

UiTfrokost varmer opp til mellomvalget i USA med besøk av utenrikskorrespondent Tove Bjørgås. Alle på og utenfor universitetet er velkommen!

Før kongress og delstatsvalget i USA viser målingene at republikanerne får flertall i senatet og demokratene får flertall i representantenes hus. Det er rekordstort oppmøte blant folk som vil forhåndsstemme, og det er høy temperatur i valgkampen.
Men hva står egentlig på spill og hva ligger bak det store engasjementet i USA? Er det økte motsetninger i samfunnet slik Obama hevder har skjedd under Trump eller står USA overfor en dypere polarisering eller kanskje demokratisk krise som handler om noe mer? Hvilke saker er det som vil avgjøre hvilket parti som får flertall hvor og dermed hvilket handlingsrom Trump får de neste to årene?

 

Tove Bjørgaas er NRKs nylig hjemvendte USA korrespondent. Hun bodde i USA fra 2006 til 2018 og har vært tilknyttet utenriksredaksjonen i NRK de siste 15 årene. Stipendiat Tor Arne Morskogen er moderator.

Gratis frokost og kaffe serveres fra klokka 0845. UiT-frokost arrangeres av studentene på institutt for samfunnsvitenskap og tar opp dagsaktuelle politiske spørsmål i en faglig ramme.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 02. november 2018 kl. 09.00–10.30
Hvor: B-1005 HSL-fakultetet
Studiested: Tromsø
Målgruppe: studenter
Kontakt: Berit Kristoffersen