Barn som pårørende


Hvordan kan fagfolk og andre voksne forebygge at barn som har foreldre med rusmisbruk eller psykisk sykdom ikke utvikler psykiske helseplager selv?

Foreleser er førsteamanuensis Charlotte Reedtz. 

Å være et pårørende barn når en forelder blir syk kan oppleves som skremmende, og i verste fall kan det føre til at barn utvikler problemer som engstelse, depresjon eller atferdsproblemer. Derfor er det slik at barn som opplever at en forelder blir alvorlig syk, psykisk eller fysisk, kan ha behov for ekstra støtte og oppfølging. De gode nyhetene er at det er mye som kan forebygge at barna utvikler store problemer i en slik situasjon.

I denne forelesningen skal vi se litt på konsekvenser for barn når foreldre er syke. I tillegg vil det være fokus på hvordan fagfolk og andre voksne kan forebygge at barn som har foreldre med rusmisbruk eller psykisk sykdom ikke utvikler psykiske helseplager selv.

Foredraget er åpent og en del av emnet Forebyggende psykisk helsearbeid rettet mot barn og unge (HEL-3505).  Studenter ved studiet trenger ikke melde seg på.

 

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
23.10.18 kl. 13:15 - 16:00
Hvor:
ALTA BT1 1042-AUD
Studiested:
Alta
Målgruppe:
Gjester / eksterne
Lenke:

Kontakt:
kjarsti.s.magnussen@uit.no


Påmelding
Frist: 22.10.2018

Påmeldingsfristen har gått ut. Beklager