Utforsk UiT - gratis familiefest søndag 23. september!

Bli med og utforsk Tromsøs mest spennende arbeidsplass når vi åpner dørene og inviterer alle store og små på besøk! Kom til universitetsområdet i Breivika – her byr vi på mange spennende og barnevennlige aktiviteter, gratis parkering og åpne kafeer! 

Ta med familie og venner og tilbring søndagen med oss! Vi kan by på et tettpakket program med mange morsomme og lærerike aktiviteter!

 

På programmet:

Forskningstorget

På vårt Forskningstorg finner du en mengde spennende forskningsaktiviteter i alle mulige former og varianter! Du kan for eksempel bli med på kreftcellejakt, konkurranser, se på krystaller, møte tannfeer, se hvor høyt du kan bygge, sprenge bort bakterier, utforske hemmelighetene bak sudoku og rubiks kuber, utfordre din kreative tenkning, se danseforestilling og mange andre morsomme aktiviteter. Her er det lav terskel inn til en verden som de færreste kjenner til, men som mange burde få vite mer om. 

Passer for: Alle

Tidspunkt: Hele dagen. Danseforestilling kl. 12:00 og 14:00

Hvor: Lysgården, Det helsevitenskapelige fakultet

Besøk vår rettssal og delta i rettsaken mot Kasper, Jesper og Jonatan!

Røverne Kasper, Jesper og Jonatan har stjålet pølser og kaker i Kardemomme by. Så nå må de møte i rettssalen vår på Det juridiske fakultet - og der kan DU være dommer og bestemme om de skal i fengsel eller ikke! Rettssaken er et cirka 20 minutter langt interaktivt skuespill hvor barna selv er i dommerpanelet.

Passer for: Alle

Tidspunkt: 12:00, 13:00 og 14:00

Hvor: Det juridiske fakultet

En skattekiste av informasjon

Har du tenkt på at Universitetsbiblioteket (UB) kanskje er det mest verdifulle stedet på universitetet? Biblioteket er fylt til randen av bøker og tidsskrifter som er tilgjengelig for studenter, forskere og byens øvrige befolking. Men denne skattekisten av informasjon har liten verdi om ingen omdanner den til kunnskap. Den virkelige verdien ved verdens biblioteker ligger ikke i hva som står i hyllene, men hva våre lånere får med seg av kunnskap og opplevelser. Kom og besøk Nord-Norges største fagbibliotek. Her blir det bokverksted og et litteraturrebusløp i biblioteket spesielt myntet på barnefamilier. Og en liten bibliotekkafe.

Passer for: Alle

Tidspunkt: Hele dagen

Hvor: Universitetsbiblioteket

Dypdykk på fiskerihøgskolen!

Kom og bli med på åpent hus på Norges fiskerihøgskole (NFH)! Sammen med våre forskere kan du være med på å artsbestemme og dissekere fisk og bunndyr, eksperimentere med hoppekrepsen raudåte og lage lyslykter.

Passer for: Alle

Tidspunkt: Hele dagen

Hvor: Norges fiskerihøgskole

Fiskekonkurranse!

Hvem fanger den største fisken? …eller var det anda? Møtt opp på kaia utenfor Norges fiskerihøgskole (NFH) og prøv fiskelykken.

Passer for: Alle

Tidspunkt: 12:00, 13:00, 14:00,

Hvor: Norges fiskerihøgskole

 Hvordan kan man løse konflikter?

Hva er fred? Har du tenkt på hva fred egentlig er? Er det bare det motsatte av konflikt? Innebærer konflikt alltid vold? Hvordan kan man løse konflikter? Hvor lever man med mest krig i dag? Finnes det en problemfri oppvekst? Ville det vært bra? Hva er det viktigste å kjempe for i dag? Hos oss på Senter for fredsstudier er dette spørsmål vi jobber med daglig. Stab og studenter fra hele verden står klare til å ta imot dere på ulike stasjoner der du blant annet kan delta på slagordverksted, løs konfliktrapp, lytte til levende bøker, ta en selfie med Gandhi, få et vaffelhjerte – og kanskje en fri klem? Eller du kan engasjere deg i debatt og få med deg foredragene «Hva er mobbing» og «Hva er krig i internettets tid».

Passer for: Alle

Tidspunkt: Åpent hus hele dagen.
Foredrag: kl. 12:15–13:00 «Hva er mobbing» ved Vidar Vambheim
Foredrag kl. 13:15–14:00 «Hva er krig i internettets tid» ved Gunhild Hoogensen Gjørv

Hvor: Nedre Lysthus

Droner, raketter og smell & pang!

Fakultet for naturvitenskap og teknologi inviterer til flere spennende aktiviteter:

Smell og pang-forestilling
Få med deg kjemi-showet som viser hvordan enkel kjemi kan gjøres om til god underholdning!
Passer for alle, kl. 12:00, 13:00, 14:00. Varer 25 minutter. Hvor: Realfagsbygget
Bli en kaptein!
Prøv deg som kaptein i vår skipssimulator!
Passer for alle, hele dagen i Teknologibygget
Test selv!
Test en drone, bygg din egen rakett og skyt den opp, lag nordlys på boks og prøv flysimulator.
Passer for alle, hele dagen i Teknologibygget
Og mye mer!
Fakultet for naturvitenskap og teknologi byr på flere morsomme og spennende aktiviteter for barn, ungdom og voksen!
Passer for alle, hele dagen i Realfagsbygget og i Teknologibygget

Nordnorsk vitensenter

I anledning UiTs 50-årsjubileum og Forskningsdagene er det 50% rabatt på billettene hos Nordnorsk vitensenter. Fordelt på tre etasjer kan Nordnorsk vitensenter by på nesten 100 installasjoner innenfor tema som Himmelen over oss, klima og vær, energi og miljø og kropp og hjerne. Her kan du utforske vitenskapelige fenomener, underfundige puslerier og gøyale eksperimenter. Visste du at kroppen består av 70 trillioner celler? Planetariet viser filmen "Celle, celle, celle", en morsom film om celleorganisering, celledeling og organsystemer. Lurer du på hva en astronom gjør og hvordan de har funnet ut det de vet om verdensrommet? Da er filmen "Vi er astronomer" midt i blinken for deg.

Passer for: Alle

Hvor: Nordnorsk Vitensenter

BabyLab

Vi åpner dørene til "Tromsø BabyLab" slik at alle kan få ta en titt på hvordan en småbarnslab ser ut. Har du noen gang lurt på hva som foregår i barns tanker før de be begynner å prate? Hvordan lærer de seg å navigere rundt i den sosiale og fysiske verden, og husker de egentlig noe fra sin fortid? Her kan du få høre om forskning som gjøres på laben, og få prate med forskere som jobber der. Utenfor laboratoriet er det leker, så ta gjerne med deg barna. Vi serverer kaffe. Velkommen!

Passer for: Alle

Tidspunkt: Hele dagen

Hvor: Teorifagbygget Hus 5

Árdna – en skjult samisk skatt

Visste du at UiT Norges arktiske universitet har sitt eget samisk kulturhus, - Árdna? Navnet betyr et sted med en skatt eller noe som er verdifullt. Kom på besøk og prøv deg på lassokasting! Det blir samling rundt bålplassen og møte med samiske veivisere, ungdom som har reist rundt i hele landet og fortalt elever og studenter om samisk kultur og samfunn. 

Passer for: Alle

Tidspunkt: Foredrag kl. 11.30 og 13.30

Hvor: Árdna

Sansestimulering

Velkommen til ergoterapeutenes spennende treningsleilighet. Ergoterapeuter arbeider for at alle skal kunne delta og være mest mulig aktiv i lek, læring, arbeid og hverdagen for øvrig. Ergoterapeut kartlegger du hva som hindrer eller muliggjør hverdagsaktiviteter og fokuserer på hva som er viktig i livet til den personen som skal hjelpes. I treningsleiligheten blir det demonstrasjoner og mulighet for å prøve ulik velferdsteknologiske løsninger. Kom og lek og spill med sansestimulering.

Passer for: Alle

Tidspunkt: Hele dagen

Hvor: Ergospesialrom, Det Helsevitenskapelige fakultet, (MH 1)


Klikk her for kart over alle aktivitetene

Praktisk informasjon:
Arrangementet varer fra kl. 11:00–15:00. Noen aktiviteter foregår hele dagen, mens andre er tidbegrenset - se nærmere informasjon i programmet over.

Parkering:
Gratis parkering på UiTs områder. Se oversikt over alle parkeringsplasser her

Buss:
Det er gode bussforbindelser til universitetsområdet i Breivika. Se oversikt på https://www.tromskortet.no/

Mat og drikke:
Kantina på Det helsevitenskapelige fakultet er åpen, så her kan du kjøpe mat og drikke.

Lurer du på noe?
Ta kontakt med koordinator for Forskningsdagene i Tromsø
Irene Mercer, tlf: 976 85 445 eller Camilla Martinsen tlf: 907 35 336

Velkommen!

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 23. september 2018 kl. 11.00–15.00
Hvor: Breivika
Studiested: Tromsø
Målgruppe: alle
Kontakt: Camilla Martinsen, Irene Mercer
Telefon: 90735336