Mat & prat - Fysisk aktivitet for både kroppen og toppen


Årets første Mat & prat skal handle om sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse, og de utallige fordelene av fysisk aktivitet som du ikke vil gå glipp av.

Hva om det finnes en vidunderkur for psykiske plager og lidelser som er rett foran nesen på alle, men som ingen klarer å se? Og at den i tillegg er gratis! Høres det ut som noe som er for godt til å være sant? 

Trening som vidunderkur

De positive effektene av fysisk aktivitet som behandling ved milde til moderate former for depresjon, er godt dokumentert. Noen studier viser til og med at fysisk aktivitet kan redusere depressive symptomer like bra som medisiner! Fysisk aktivitet er veldokumentert i forebygging og behandling av over 30 ulike diagnoser og tilstander, og gir blant annet bedre stressmestring, søvn, hukommelse og immunforsvar. 

I en tid hvor flere studenter oppgir at de har hatt eller har psykiske problemer det siste året, kan det være nyttig og å vite om den gode virkningen trening kan gi.

Maximillian Bader Hansen skal fortelle om sammenhengen mellom psykisk helse og fysisk aktivitet, og vil gi gode eksempel på de mange fordelene man får av fysisk aktivitet.

Foredragsholder
Bader Hansen er utdannet psykolog og jobber som prosjektleder for «Studenters psykiske helse - fysisk aktivitet» i Samskipnaden. Han er lidenskapelig opptatt av sammenhengen mellom psykisk helse og fysisk aktivitet. Maximilian har lenge vært tilknyttet Kraft sportssenter som instruktør og personlig trener, og når han ikke sitter på kontoret sitt finner du han ofte i styrke- og kondisjonsrommet på Kraft.

Gratis lunsjforedrag og godt lunsjtilbud fra Samskipnadens kjøkken. Meny kommer. Kun kr. 35,- per posjon

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
21.02.18 kl. 11:15 - 11:45
Hvor:
Bazinga
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Lenke:
Ansvarlig:
Sarah Reibo Dahl