Lørdagsuniversitetet i Alta: Fra pub til pub gjennom villmarka – 42 dramatiske timer i snøstorm

Under Borealisfestivalen og Finnmarksløpet vil UiT-student Kjell-Harald Myrseth og  Lasse Kornmo ha et foredrag om ekspedisjonen "Fra pub til pub gjennom villmarka". Turen ender opp i en dramatisk redningsaksjon som involverer og engasjerer mange.

Velkommen til Lørdagsuniversitetet i Alta i forbindelse med Borealisfestivalen og Finnmarksløpet.

Instituttleder ved Institutt for reiseliv og nordlige studier, Bente Haug, innleder Lørdagsuniversitetet i Alta.

UiT-student Kjell-Harald Myrseth og kompisen Lasse Kornmo startet 15. desember på en 500 km lang «pub til pub-tur» fra Narvik til Alta.

Utstyret de bruker er inspirert av Nansens storhetstid. Med grønlandshunder og gammeldags utstyr starter de optimistisk på en tur gjennom villmarka i mørketida.

Men underveis opplever de noen store utfordringer. På nyttårsaften må Lasse kaste inn håndkleet fordi han får alvorlige forfrysninger.

Kjell-Harald fortsetter turen alene, men på bursdagen sin den 14. januar treffer snøstormen han og hundene Nuka og Balto.
I nesten et døgn kjemper han mot stormen. Han skjønner at dette ikke kommer til å gå. Han løser ut nødpeileren. Så begynner timene å gå!

Hør mer om ekspedisjonen som ender opp i en dramatisk redningsaksjon.

Arrangør: UiT Norges arktiske universitet.

Når:
17.03.18 kl. 13:00 - 14:00