Bli med på kunnskapsløypa «Verdier»

– Lær mer om årets tema samtidig som du orienterer deg i nærområdet i Alta. På  Sandfallet – Aronnes vil det i to uker være en orienteringsløype med spørsmål for skoleelever og byens befolkning under Forskningsdagene 20. til 1. oktober. Alle som deltar får en premie av UiT Norges arktiske universitet.

KUNNSKAPSLØYPA VERDIER:

I området Sandfallet – Aronnes vil det i to uker være en orienteringsløype med spørsmål for skoleelever og byens befolkning under Forskningsdagene 20. Til 1. oktober. Alle som deltar får en premie av UiT Norges arktiske universitet.

Du samler poeng ved å besøke ulike poster, du velger selv hvor mange poster du besøker. Noen poster har et spørsmål knyttet til årets festivaltema som er «Verdier». Hvis man svarer riktig, så får man ekstra poeng.

Du laster kartet og poengarket ned selv fra UiTs hjemmesider. Premiene og riktig svar får hos servicetorget på UiT i Alta.

Last ned kart her: Orienteringskart

Last ned poengkort her: Poengkort

Her er viktig informasjon om terreng og hindringer: Last ned inforark

Dette er et tilbud for alle. Familier anbefales å ta dette som en tur i nærområdet.

Spørsmålene er lagd av ansatte ved UiT Norges arktiske universitet og Nord-Norsk Vitensenter. Kunnskapsløypa har fått støtte av Norsk Forskningsråd.

Her er mer informasjon om gjennomføringen:

Hvor mange poeng klarer du å samle? Klarer du spørsmålene?

Som du ser av poengkortet - er det forskjell på poengverdien på postene, og noen har en stjerne. De som har stjerne, har spørsmål der du i tillegg til orienteringspoengene kan få 4 ekstra poeng for kunnskap.  Du velger selv hvilke poster du vil gå til og i hvilken rekkefølge du vil ta postene i. Her gjelder det å legge en lur strategi, og husk:

Når du kommer til posten: Kontroller koden på skiltet og bruk stifteklemmen i riktig rute, og svar på eventuelle kunnskapsspørsmål. Når du kommer til mål: Legg sammen poengverdiene du har stiftemerker i og kunnskapsspørsmål (svarene får du når du leverer kortet inn) og trekk eventuelt fra tidsstraffen. Noter totalsummen.

Lever poengkortet til servicetorget i Alta

Starter:
20.09.17 kl. 00:00