Boklansering

Den første norske organisasjonsfaglige kanon


Professor emeritus Jan Erik Karlsen ved Universitetet i Stavanger er redaktør for den nye boken «Veivisere i norsk organisasjonsforskning. Organisasjonsfaglig kanon». Boken er utgitt på Fagbokforlaget med Knut Ebeltoft som forlagsredaksjonell ansvarlig.

Boken presenterer et utvalg innflytelsesrike tekster fra norske organisasjonsforskere skrevet i perioden 1950 til 2000. Den inneholder både begrunnelser, beskrivelser og perspektivisering – og ikke minst gjengir den et utvalg av de viktigste tekstene fra norsk organisasjonsforskning i perioden. Her finnes tekster fra så ulike – og så viktige – bidragsytere som Torstein Eckhoff og Knut Dahl Jacobsen, Einar Thorsrud, Johan P. Olsen, Gudmund Hernes, Morten Egeberg, Svein M. Kile, Torger Reve, Elin Kvande og Bente Rasmussen, Kjell Arne Røvik, Odd Nordhaug, og 2015-prisvinner Tian Sørhaug.

Samtidig gir bokens innledende kapitler en nødvendig – og interessant – perspektivisering av arbeidet med boken, der ikke minst bakenforliggende betraktninger om å gjøre utvalg av lesverdige tekster og avgrense organisasjonsfeltet spiller en viktig rolle.

Boka "Strategisk fremsynsledelse" av Jan Erik Karlsen UiS blir også lansert. 

Boken er redigert av og skal presenteres av professor emeritus Jan Erik Karlsen, UiS med kommentar fra professor Knut Mikalsen ISS, UiT. 

Når: 03.11.16 kl 12.00–13.30
Hvor: Akademika, Breivika
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Turid Moldenæs
Legg i kalender