Relasjoner i pedagogikken - boklansering og miniseminar

Hvor mye betyr mellommenneskelige relasjoner for god klasseledelse? Hvor avgjørende er slike relasjoner for samarbeidet mellom skolen og hjemmet? Har relasjoner mellom mennesker innvirkning på læring? Boka "Relasjoner i pedagogikken" lanseres og forfatterne gir korte presentasjoner av innholdet.

 

 

På vegne av forfatterne og Universitetsforlaget inviteres du til lansering av boka «Relasjoner i pedagogikken. I lys av Baumans teorier». I forbindelse med lanseringen vil det bli et miniseminar der noen av forfatterne presenterer sine bidrag i boka.

 

Boka ser nærmere på relasjoner mellom elever, lærere, skoleledelse og foreldre og hvordan dette påvirker læring.

 

Boken støtter seg til to omdreiningspunkter. Det ene er relasjoner mellom mennesker som har sin tilknytning til skole og undervisning. Det kan være elevrelasjoner, lærer-elevrelasjoner eller skole-hjemrelasjoner. Det andre er at Zygmunt Baumans teorier er gjennomgående i alle kapitlene i boken og det empirien i stor grad tolkes gjennom. Ved å bruke Baumans begrepsapparat og hans sosiologiske blikk på samfunnet, diskuterer de ulike forfatterne relasjonsbegrepet med bruk av andre termer enn det som tidligere har preget litteraturen om relasjoner og relasjonskompetanse. De ulike kapitlene tar ulike perspektiver som har som mål å stimulere til refleksjoner hos de som leser. 

 

Relasjoner i pedagogikken retter seg mot lærerstudenter, lærere og lærerutdannere i tillegg til alle som er interesserte i spørsmål som angår skolen og grunnlaget for et godt læringsmiljø.

Mirjam Harkestad Olsen er redaktør for boka.

 

Øvrige bidragsytere er Anne-Mette Bjøru, Jorun Buli-Holmberg, Hermína GunnÞórsdóttir, Alf Rune Mathisen, Rigmor Mikkelsen, Linda Holen Moen, Øystein Nilsen, Ann Elise Rønbeck og Mona Rist.

 

VELKOMMEN TIL BOKLANSERING OG MINISEMINAR.

Her er link til boka:

 https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/relasjoner-i-pedagogikken-uf.html

Når: 22.09.16 kl 14.00–15.30
Hvor: Universitetsbiblioteket Campus Alta
Sted: Alta
Målgruppe: alle
Kontakt: Mirjam Harkestad Olsen
Telefon: 918 24 512
E-post: mirjam.h.olsen@uit.no
Legg i kalender