Hvordan kan du se at et barn utsettes for overgrep? Hvordan kan du hjelpe? Gjennom dette seminaret settes det søkelys på temaet seksuelle overgrep og vold." /> Hvordan kan du se at et barn utsettes for overgrep? Hvordan kan du hjelpe? Gjennom dette seminaret settes det søkelys på temaet seksuelle overgrep og vold." />

ÅPENT SEMINAR OM SEKSUELLE OVERGREP OG VOLD I NÆRE RELASJONER

Hvordan kan du se at et barn utsettes for overgrep? Hvordan kan du hjelpe? Gjennom dette seminaret settes det søkelys på temaet seksuelle overgrep og vold.

Margrete Wiede Aasland er spesialist i sexologisk rådgivning, foredragsholder, forfatter, pedagog, veileder og terapeut. Hun jobber også i en 20 % stilling ved UiT Norges arktiske universitet. Og har i mange år undervist barnevernspedagog- og sosinomstudenter ved Institutt for barnevern og sosial arbeid. Hun har lang erfaring i arbeid med overgrepsutsatte og overgripere i alle aldre. Hun jobber med mennesker i alle aldre med hovedtema seksualitet og/eller seksuelle overgrep.

institutt for barnevern og sosialt arbeid inviterer under Forskningsdagene 2016 våre samarbeidspartnere og fagpersoner, og andre interesserte til et åpent seminar. 

Margrete Wiede Aasland  belyser spørsmål som;

Hvem utsettes for seksuelle overgrep og vold og hvem utsettes de av ?

Hvor mange barn og unge utsettes for seksuelle overgrep og vold ? Hvem begår seksuelle overgrep og hvem begår vold ?

Hvordan kan barn si fra om noe de aldri har hørt noen snakke om ? Tør barn si fra når de får trusler, og/eller de opplever vold eller seksuelle overgrep og voldtekt av noen de kjenner og har tillit til – og som de vet mange har tillit til ?

Hva må du og jeg gjøre for at barna og de unge skal tørre å si fra til oss når de opplever vold og overgrep?

Hvilke signaler kan de gi, lyver de ?

Hvilke konsekvenser får det for deg om du lytter til et barn du vet/ser har det vanskelig?

Hvilke konsekvenser kan de få for barnet om du snur ryggen til ?

På hvilken måte kan vi forebygge/ hvordan kan du bli i stand til å snakke med barn om seksuelle overgrep og vold og seksualitet følelser og kropp ?

 

Bli med på seminar og du vil bli enda bedre i stand til å våge og bidra til å endre livet til barn som har det vondt og /eller vanskelig.

 

 

Når: 22.09.16 kl 09.00–14.00
Hvor: Kultursalen, Campus Alta
Sted: Alta
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Berit D. Thorslund
Legg i kalender