Finnmark har en natur med rike muligheter og lange tradisjoner for høsting. Det å dra ut i naturen for å hente råvarer for senere tilbereding og smaking er en aktivitet som flere barnehager legger inn i sine planer. Men hva hvilket utbytte får barna av denne aktiviteten – og hvordan kan barnehagene knytte høsting opp mot målene i Rammeplanen for barnehager?
Tove Aagnes Utsi og Inger Wallem Anundsen fra UiT – Norges arktiske universitet har fulgt en barnehage i fylket gjennom deres prosjekt «Mat fra naturen i barnehagen». I dette foredraget vil de presentere noen av sine funn knyttet til hva dette prosjektet har gitt av fysisk aktivitet og matopplevelser.
Foredraget passer for alle som jobber i barnehage. Det er ønskelig at hele personalgruppa melder seg på arrangementet. Det legges opp til et 45 min foredrag med ca 15 min til spørsmål/ diskusjon.
Deretter vil barnehagen ha mulighet til å fortsette med et personalmøte på et undervisningsrom på Campus Alta. Tid og sted avtales med påmeldte barnehager. Det er plass til to til tre personalgrupper på hvert arrangement.