Kofta og Kilten - film og foredrag


Dokumentaren handler om kunstnerparet Hanne Grete Einarsen og Trond Egil som har startet opp festivalen Snefjord Highland Gathering. Etter filmen får publikum et foredrag om filmen.

Forskerne og filmskaperne Beate Bursta og Kristin Nicolaysen viser filmen Kofta & Kilten og inviterer til en samtale om hvordan steder og moderne identitet er i kontinuerlig transformasjon og hvordan nye og spennende, eller også uventede muligheter åpnes og tas i bruk.


Kofta & Kilten er en dokumentar om kunstnerparet Hanne Grete Einarsen og Trond Egil Nilsen som for 8 år siden flyttet nordover igjen for å etablere Circus Snefjord 889, en kulturnæringsbedrift med ulike kunst- og kulturaktiviteter som basis. En av de mer spektakulære aktivitetene de har iverksatt er festivalen Snefjord Highland Gathering.

Highland Gathering som fenomen har opprinnelse i Skottland og sportslekene Highland Games er en sentral del av festivalene. Forøvrig finner man kunst, kultur og marked når The Gatherings går av stabelen i Skottland – og i resten av verden: Taiwan, Canada, Tyskland – og nå også i den lille sjøsamiske bygda Snefjord!

I Snefjord gis festivalen sitt eget uttrykk, sterkt preget av dens grunnleggere, Hanne og Trond. Mens Trond har en sterk pasjon for skotske tradisjoner og skotsk kultur, har Hanne funnet tilbake til familiens samiske historie gjennom sin kunst og gjennom et samisk fokus under festivalen.
Filmen tar oss med til Snefjord både i spetakkel og stilla, sommer og vinter, og portrettet av kunstnerparet gir et blikk på samtidas mulige steds- og identitetstransformasjoner.

Filmen er 44 minutter lang.

Etter filmen vil filmskaperne og forskerne snakke om filmen og dets tematikk. Publikum gis anledning til å stille spørsmål og få ordet.

Lokal arrangør er Samisk høgskole.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
25.09.14 kl. 11:30 - 13:00
Hvor:
Samisk høgskole - Sáhkaskáiddis
Studiested:
Annet
Målgruppe:
Alle